DRUGAR PERA ANTIĆA SE SETIO KAKO SU GA POLICAJCI MUČILI ONE KOBNE NOĆI: Njemu su slomili nogu samo jer je crnac!
Pero i Tabo u Njujorku posle nemilog događaja, Foto: AP

PODSEĆANJE

DRUGAR PERA ANTIĆA SE SETIO KAKO SU GA POLICAJCI MUČILI ONE KOBNE NOĆI: Njemu su slomili nogu samo jer je crnac!

Podsetimo, Flojda je usmrtio beli policajac koji mu je klečao na vratu, zbog čega je ovaj izgubio dotok vazduha i naposletku umro

Objavljeno:

Tabo Sefološa i Pero Antić dobro se sećaju šta znači policijska brutalnost. Njih dvojica su nadrljali pre četiri godine, kada je u jednom njujorškom klubu izboden njihov NBA kolega Kris Kouplend.

Tada su Sefološa i Antić praktično uhapšeni, lišeni slobode, a prema tamnoputom prijatelju severnomakedonskog košarkaša policija je pokazala ozbiljnu brutalnost.

Kao u slučaju Džordža Flojda, samo srećom po Sefološu, on je završio samo sa slomljenom nogom, zbog čega je godinu dana kasnije njujorška policija morala da mu plati 4.000.000 evra odštete.

Sada se Sefološa oglasio tim povodom za američke medije:

- Bio sam užasnut onim što sam video. To sam mogao da budem ja. Ljudi pričaju o trulim jabukama, ali znate, moje iskustvo je ono što vidim. Mislim da je ovo mnogo dublje od površinskog problema, to je nešto što nam je utkano u kulturu. To je moje skromno mišljenje, mislim da nije to stvar samo nekolicine trulih jabuka.

Podsetimo, Flojda je usmrtio beli policajac koji mu je klečao na vratu, zbog čega je ovaj izgubio dotok vazduha i naposletku umro. To se desilo prethodne sedmice - 25. maja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.