JAK UTISAK: Kako je Poslednji ples uticao na srpske igrače i Bilija Berona?
Bulsi, ilustracija, Foto: Profimedia

PRIČALI O DOKUMENTARCU

JAK UTISAK: Kako je Poslednji ples uticao na srpske igrače i Bilija Berona?

- Želiš da implementiraš taj pobednički mentalitet čak i na treninzima

Objavljeno:

Nemanja Nedović, Vanja Marinković, Aleksej Pokuševski i Bili Beron pričali su za Eurohoops o dokumentarcu "The Last Dance" i uticaju koji je imao na njih.

Krenimo od najmlađeg - Pokuševskog.

- Želiš da implementiraš taj pobednički mentalitet čak i na treninzima, radiš jače, gura te da budeš vredniji. Gledajući šta čovek sve uradi da bi pobedio, došao sam do zaključka da želim da radim vrednije. Na primer, kada neko uradi 10 sklekova, ja želim 20, udvostručujem težinu, sve.

Nemanja Nedović:

- Nisam ni trepnuo gledajući, sve što je Denis Rodman radio je bilo šokantno i veoma interesantno. Način na koji je Fil Džekson balansirao celom situacijom je neverovatno. Posebna je stvar imati trenera koji razume sve, razume svačiju ličnost i zna kako da izvuče maksimum iz svakog. Ko ima tu sposobnost, on stvara velike rezultate. Najšokantnije je kada je Denis Rodman otišao na kečere usred finala, a onda se vratio na trening kao da se ništa nije desilo, onda je sledećeg dana igrao sjajno, ubacio je ključna bacanja.

Vanja Marinković:

- Sada sam još ubeđeniji da je Em Džej najveći. Način na koji je igrao i kakva je veličina van terena..

Bili Beron:

- Uvek sam znao kakav je lider Em Džej. Moj agent u prvih nekoliko godina koledža je bio Bi Džej Armstrong, i kada sam se spremao za NBA draft u Los Anđelesu, dolazio bih u njegovu kancelariju i pitao bih ga da mi priča o Majku. Kada je Majkl rekao da liderstvo ima cenu i da nije terao nikoga da radi ono što on nije sam, to je bio najbolji deo serijala. Nije samo bio najbolji, radio je najnapornije i bio je zavisnik od pobeđivanja, za tim je uradio najbolje, naterao je ekipu da svakog dana bude bliža cilju. Zato ga i treba zvati najvećim, jer on iza svega toga stoji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.