DA LI JE OVO ŠANSA ZA PARTIZAN? Slavni evroligaš se posvađao sa Bertomeuom - preti istupanjem iz takmičenja!
KK Partizan, Foto: Emilija Jovanović

ŠTO BI ENGLEZI REKLI - "LONG SHOT"

DA LI JE OVO ŠANSA ZA PARTIZAN? Slavni evroligaš se posvađao sa Bertomeuom - preti istupanjem iz takmičenja!

Kontroverzni gazda opet preti povlačenjem ekipe

Objavljeno:

Kao što se već pisalo, Evroliga je donela odluku da istih 18 timova koji su nastupali ove sezone, nastupa i naredne, ali kako trenutno stoje stvari, moglo bi da dođe do određenih novih previranja.

Naime, kako piše grčka SDNA, atinski velikan Panatinaikos mogao bi da istupi iz takmičenja, jer je "večiti buntovnik bez razloga" Dimitris Janakopulos nezadovoljan time što je Bertomeu pregovarao sa igračima oko smanjenja plata, a nije to radio sa sponzorima.

PAO je bio jedini klub koji je glasao za nastavak sezone, a svi su izgledi da je tako urađeno iz inata, pošto Pao nije ni poeo da trenira. Očito da postoje trzavice između Janakopulosa i prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua.

- Gospodine Bertomeu, u poslednja tri meseca pregovarali ste s igračima koliki deo ugovora će da dobiju. Radili su 65 odsto, a vi ste se dogovorili da dobiju 80 odsto. Umesto da razgovarate sa sponzorima koliko će oni da daju ako nastavimo sezonu, vi ste razgovarali sa igračima. Da li je logično da uopšte niste razgovarali sa timovima oko prihoda - rekao je Janakopulos, a prenosi “SDNA”.

Dimitris Janakopulos
Dimitris Janakopulos foto: Printscreen/Youtube/BigThirteen

Biće, čini se, još previranja…

- Želimo da nam kažete finansijske podatke za narednu sezonu jer još ništa nismo čui o prohodima klubova. Ukoliko ne čujemo koliki su prihodi, ne znamo da li ćemo da učestvujemo u Evroligi - jasan je bio Janakopulos.

Da li je ovo možda šansa za Partizan ili Virtus? Teško, ali ako nas je Evroliga naučila jedno - to je da nikada u njoj ništa nije nemoguće.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.