Da li kraj Evrolige znači i kraj ABA lige za ovu sezonu?
ABA liga - ilustracija, Foto: Filip Plavčić

VEĆ POSTOJE ODREĐENE NAZNAKE

Da li kraj Evrolige znači i kraj ABA lige za ovu sezonu?

Pretpostavka je da će odluka biti negativna, a da će onda pred delegate biti stavljeno glasanje o tome da li će sezona biti registrovana sa šampionom ili bez

Objavljeno:

Kao što već znate, Evroliga i Evrokup su prekinuli svoja takmičenja za ovu sezonu. Sve je učinjeno zvanično u ponedeljak na sastanku uprave ECA sa čelnicima 11 klubova koji imaju stalnu licencu, a takva odluka mogla bi da ima pravi domino efekat i na ABA ligu.

Predstojeća skupština regionalnog takmičenja zakazana je za sredu i klubovi će na njoj glasanjem odlučiti da li će nastaviti da igraju ili ne.

Pretpostavka je da će odluka biti negativna, a da će onda pred delegate biti stavljeno glasanje o tome da li će sezona biti registrovana sa šampionom ili bez.

KK Partizan
KK Partizan foto: Starsport©

Kako Mondo nezvanično saznaje, klubovi neće biti saglasni sa time da se titula dodeli prvoplasiranom Partizanu, a poznato je da su upravo klubovi ti koji glasaju za i protiv takvih odluka.

Ruku na srce, posle Evroligine odluke da Crvena zvezda u svakom slučaju bude predstavnik ABA lige naredne sezone, ne postoji više nikakav takmičarski značaj regionalnog takmičenja, koje bi onda vrlo lako moglo da bude prekinuto.

Većina od 12 klubova, dakle sedam, mora da bude "ZA" neku odluku, da bi ona bila ozvaničena. S obzirom na to gde živimo i kako se stvari odvijaju, ne bi čudilo da bude baš 6:6...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.