SAMO 4 KLUBA HOĆE NASTAVAK EVROLIGE: CSKA, Fener i ostali su žestoko protiv! Odluka će biti doneta tesnom većinom!
Da li će biti nastavka Evrolige?!, Foto: epa/andrej cukić

Šta će biti sa sezonom

SAMO 4 KLUBA HOĆE NASTAVAK EVROLIGE: CSKA, Fener i ostali su žestoko protiv! Odluka će biti doneta tesnom većinom!

Pravo glasa imaju samo vlasnici sa A licencom, a većina njih je protiv da se sezona odigra do kraja

Objavljeno:

Veći deo igrača iz Evrolige je poručio da je protiv nastavka sezone koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a ista je situacija i sa klubovima uoči odlučujućeg sastanka na kome će biti doneta konačna odluka.

U ponedeljak će se odlučivati o tome da li će evroligaška sezona biti nastavljena, a "Sportando" prenosi da su samo 4 kluba od 11 koji imaju A licencu za to da se sezona odigra do kraja.

Anadolu Efes, Real Madrid, Barselona i Makabi iz Tel Aviva, ujedno i prvi favoriti takmičenja, su za nastavak sezone i pokušaće da ubede ostale u to.

S druge strane, strogi protivnici odigravanja prekinute sezone do kraja su CSKA iz Moskve, milanska Olimpija, Panatinaikos, Olimpijakos i Fenerbahče, dok su trenutno još bez definisanog stava Baskonija i Žalgiris.

Đordi Bertomeu će u ponedeljak ujutru obaviti razgovore i konsultacije sa predstavnicima klubova i čuti njihov stav, a onda će u 16.30 održati konferenciju na kojoj će biti definitivno odlučeno da li će se sezona nastaviti i igrati tokom leta ili će biti prekinuta i klubovima biti prepušteno da počnu sa pripremama za narednu sezonu.

Što se tiče klubova koji nemaju A licencu najglasniji protivnik nastavka sezone je Himki, dok Crvena zvezda takođe smatra da bi trebalo staviti tačku na prekinutu sezonu sada i koncentrisati se na pripreme za sledeću.

Kako je ranije najavljeno, po pitanju sudbine sezone pravo glasa imaće samo klubovi sa A licencom, dok će po objavljivanju rezultata njihovog glasanja biti obavljene i konsultacije sa ostalih sedam klubova bez A licence među kojima je i Zvezda.

Prema nekim najavama u slučaju da sezona definitivno ne bude nastavljena postoji mogućnost da Evroliga bude proširena za narednu sezonu i da u nju uđu Partizan i Virtus iz Bolonje kao ekipe iz Evrokupa, ali postoje oprečne informacije o tome da li će dva srpska kluba moći zajedno da igraju u Evroligi ili će se birati samo jedan klub iz jadranskog regiona.

Ipak, pre svih tih nagađanja bi trebalo sačekati sa konačnom odlukom koja će biti doneta u ponedeljak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.