ČOVIĆ STAVIO TAČKU NA SPEKULACIJE: Želim jasno da kažem da Zvezda hoće da odigra završnicu!
Šakota i Čović, Foto: Starsport©

O AKTUELNIM TEMAMA

ČOVIĆ STAVIO TAČKU NA SPEKULACIJE: Želim jasno da kažem da Zvezda hoće da odigra završnicu!

Košarka i dalje stoji zbog koronavirusa, ali polako se vraća

Objavljeno:

Košarkaški klub Crvena zvezda potpuno je opredeljen da odigra završnicu Evrolige, iz tog razloga ekipa je već započela sa treninzima i nema potrebe za bilo kakvim "podmetanjem klipova", kažže prvi čovek kluba Nebojša Čović.

- ŽŽelim jasno da kažžem da Zvezda žželi da odigramo završnicu Evrolige, mi smo počastvovani što smo sa 18 najboljih klubova u Evropi i očekujemo da tako bude i sledeće godine - rekao je Čović Tanjugu.

Na taj način Čović nedvosmisleno odbacuje insinuacije pojedinih španskih medija o tome kako se crveno-belima ne nastavlja sezona, jer bi na taj način ostali u Evroligi.

- Istovremeno, zalažžemo se da naš region, prostor nekadašnje Jugoslavije, dobije još jednog predstavnika u elitnom takmičenju, imajući u vidu tradiciju košarke na ovim prostorima i koliko je dobrih klubova i osvajača evropske titule bilo, pa i koliko je dobrih igrača iznedreno - dodaje on.

Prvi čovek crveno-belih ističe da nema potrebe, kako navodi, da se podmeću klipovi i muti voda.

- Mi sa Evroligom imamo izvanredne i partnerske odnose, ali nama je izuzetno važžno da istina bude veoma jasna i čista, zato smo i započeli sa treninzima, videćemo i sa aspekata zdravlja, transporta i još drugih faktora kako će se kompletirati tim.

Čović podseća da je Zvezda od proglašenja pandemije imala vrlo jasan stav.

- Mi smo prestali da komentarišemo sport i košarku, imajući u vidu šta se zapravo događalo i sa kakvim smo se problemom susreli i kao držžava i kao narod, a bogami i čitav svet. Naravno, poštujući u potpunosti sve pržavne mere, i pre vanrednog stanja i u toku vanrednog stanja i sad posle.

- Mi smo od prvog dana rekli da sva takmičenja treba, ukoliko je to moguće, da se završe na terenu - jasan je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čović foto: Starsport©

- Dogodilo se da su držžava i grad Beograd izašli sa kandidaturom za organizaciju završnice Evrolige, šest kola, fajnal Ejt i Fajnal for. Mi smo to maksimalno podržžali i sa naše strane se trudimo da do toga dođe. A onda čujem neke glasine iz Španije, mada ne znam koliko se to potura iz Španije ili iz Beograda, neću da se bavim istragom.

On dodaje da je u Španiji ukinuta mera ulaska u zemlju samo sa negativnim testom na korona virus i da je opet uveden obavezni karantin od 14 dana.

- Treba sve sagledati, mi smo pozitivno okrenuti, a verujem da će odluke biti donete najkasnije 25. maja.

Čović je ponovio i stav kluba da domaću Superligu ne bi trebalo igrati.

- Mislim da nema nijedan jedini razlog zašto bismo igrali na silu i zašto bismo igrali ligu da bismo je imali. Ovo su vanredne okolnosti, svetski problem, globalna je pandemija, a pritom se veliki broj naših klubova i "raspustio". Ne treba praviti dodatne troškove i po svaku cenu srljati sa takmičenjima.

Takođe, još jednom je naglasio da ima određenu zabrinutost kada je početak naredne sezone u pitanju.

- Ja sam to i rekao na poslednjoj skupštini ABA lige, ali na ovim prostorima sve što kažžete i znate više od drugih, to vam se ne oprašta. Dobro, dugo smo bili svi zajedno - zaključio je Čović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.