KOKOŠKOV: Teo se uznemirio jer nije mogao da igra za Srbiju! Bogdan izuzetan, Beli unikat! NBA se vraća u julu!
Igor Kokoškov je dao intervju za ruske medije, Foto: Emilija Jovanović

čeka nove izazove

KOKOŠKOV: Teo se uznemirio jer nije mogao da igra za Srbiju! Bogdan izuzetan, Beli unikat! NBA se vraća u julu!

Selektor Srbije s nestrpljenjem iščekuje kada će moći da se vrati poslu

Objavljeno:

Koronavirus je zaustavo košarku i čitav sport, a svi oni koji se bave time sa neizvesnošću čekaju nove informacije o tome da li će sezona biti nastavljena, kako će se nastaviti i kako će uopšte izgledati košarka nakon pandemije.

Jedan od onih koji s velikom pažnjom prati celu situaciiju je selektor Srbije Igor Kokoškov koji je govorio za ruske medije o mnogim različitim temama.

Kokoškov se trenutno nalazi u porodičnom domu u Finiksu i prati pre svega šta će biti sa NBA i kada će moći da se vrati svojim obavezama u Sakramentu.

Igor Kokoškov je trenutno pomoćnik trenera Sakramenta
Igor Kokoškov je trenutno pomoćnik trenera Sakramentafoto: Emilija Jovanović

- Klubovi se polako vraćaju treninzima i mislim da će liga da se nastavi u avgustu. Ali to je moje mišljenje. Ljudi žele da gledaju košarku, uželeli su se sporta. NBA sada gubi mnogo para, ugovori se narušavaju sa sponzorima i televizijama. Ukoliko se ne završi tekuća sezona, mnogi od najvažnijih procesa koji su razvijani godinama mogu biti suspendovani, a to će imati ozbiljne posledice za sve učesnike. Zato je između ostalog veoma važno dobiti šampiona za 2019/20. Svi preostali mečevi mogli bi da se odigraju u nekoliko meseci. Potom bi mogli da imamo dva meseca odmora, pa da nova sezona počne u decembru. Naravno, bezbednost igrača je na prvom mestu. Niko ne želi da se razboli ili da ima zdravstvene probleme. Ponavljam, ovo je poslovna odluka i mora se raditi na povratku, da pokažemo da smo jači od okolnosti. Nemam sumnje da će početi da se igra u julu ili početkom avgusta - rekao je Kokoškov.

Kokoškov je krajem prošle godine prihvatio posao selektora Srbije i vodi reprezentaciju u FIBA kvalifikacijama, koje mora da igra bez najboljih igrača zbog sukoba FIBA, Evrolige i NBA.

Igor Kokoškov o povratku NBA
Igor Kokoškov o povratku NBAfoto: Starsport©

- Nije moj posao da razmišljam o tome, već da treniram ekipu. Kada sam potpisao ugovor sa KSS automatski sam pristao da radim po kalendaru FIBA. Kvalifikacije bez velikih zvezda svakako nisu najbolja reklama za FIBA, ali šta je tu je - poručio je Kokoškov.

Očekivano, usledilo je i pitanje o Milošu Teodosiću koji je najveći deo karijere proveo u moskovskom CSKA.

- Miloš je legenda srpske košarke i jedan od najboljih plejmejkera u Evropi. Želeli smo da igra u kvalifikacijama, ali je osiguranje bilo previsoko. Nije bilo smisla plaćati toliko za dva meča. Mogu reći da je cela situacija uznemirila Miloša pošto je baš želeo da zaigra. Nadam se da možemo da računamo na njega za olimpijske kvalifikacije - poručio je Kokoškov.

Miloš Teodosić nije igrao za Srbiju u kvalifikacijama
Miloš Teodosić nije igrao za Srbiju u kvalifikacijamafoto: Starsport©

U Sakramentu ima priliku da radi i sa dvojicom reprezentativaca Srbije, Nemanjom Bjelicom i Bogdanom Bogdanovićem.

- Bogdan i Nemanja su dva veoma dobra igrača, evropske zvezde koje se nisu pogubile u NBA. Nažalost, zbog povreda drugih igrača Sakramento je imao problema sa realizacijom, ali smo generalno zadovoljni učinkom njih dvojice. Bodganović je izuzetan bek, posebno u napadu, a Bjelica je unikatno krilo. Obojica imaju izvanrednu sezonu i nadam se da će je završiti na istom, visokom nivou kada nam dozole da nastavimo takmičenje. I da, ostaće obojica u Sakramentu još mnogo, mnogo godina - rekao je Kokoškov.

Igor Kokoškov je pohvalio Bogdana i Bjelicu
Igor Kokoškov je pohvalio Bogdana i Bjelicufoto: Starsport©

Naravno, nije moglo da prođe ni bez priče o Luki Dončiću, već sada NBA zvezdi i momku koji će možda postati i najbolji neamerikanac koji je zaigrao u NBA, a Kokoškov je s njim osvojio Eurobasket kao selektor slovenačke reprezentacije.

- Što se tiče Dončića, Luka pokazuje neverovatan nivo, upečatljivo je kako bez problema uspeva da bude tako efikasan i da obara rekorde Dalasa jedan za drugim. Samo dve godine mu je trebalo da uđe na Ol star i sa 21 godinom jedan je od najtalentovanijih na svetu. Još je rano da ga pominjemo u kontekstu MVP nagrade, ali sam presrećan da sve ide po planu kod njega.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.