VANESA BRAJANT PODNELA TUŽBU ZBOG FOTOGRAFIJA S MESTA NESREĆE: Policajci slikali mrtva tela i pokazivali u baru!
Vanesa Brajant je pokrenula tužbe, Foto: Printscreen

Za pretprljeni duševni bol

VANESA BRAJANT PODNELA TUŽBU ZBOG FOTOGRAFIJA S MESTA NESREĆE: Policajci slikali mrtva tela i pokazivali u baru!

Vanesa Brajant je u petak pokrenula sudski postupak protiv odgovornih lica zbog neovlašćenog objavljivanja i distribuiranja fotografija sa mesta pada helikoptera

Objavljeno:

Kao što se i očekivalo, Vanesa Brajant, udovica poginulog Kobija Brajanta i majka nastradale njihove ćerke Đijane, nastavlja sa podnošenjem tužbi.

Osim što je tužila kompaniju odgovornu za pad helikoptera, ona je kao što je bilo i najavljeno podnela tužbe protiv ljudi koji su napravili fotografije sa mesta nesreće i pustili ih u javnost.

Vanesa Brajant je u petak pokrenula sudski postupak protiv odgovornih lica zbog neovlašćenog objavljivanja i distribuiranja fotografija sa mesta pada helikoptera.

Vanesa Brajant se plaši da bi njihove ćerke mogle da vide te fotografije na internetu
Vanesa Brajant se plaši da bi njihove ćerke mogle da vide te fotografije na internetufoto: EPA/jason szenes

Ona podnosi tužbu za pretrpljeni duševni bol zbog osmorice policajaca koji su fotografisali mesto nesreće, a potom te fotografije pokazivali drugim ljudima (neki se čak hvalili devojkama koje su muvali u baru?!).

Kako se navodi, fotografije su napravljene i deljenje i nakon što je šerifu Aleksu Vilanovi skrenuta pažnja da uviđaj bude sproveden uz maksimalno poštovanje privatnosti, što nije učinjeno.

- U stvarnosti, ipak, najmanje osmorica šerifovih policajaca su na mestu nesreće svojim mobilnim telefonima pravili fotografije mrtve dece, roditelja i trenera - piše u tužbi i dodaje se:

- Kao što je i policijska uprava kasnije potvrdila, policajci koji su prvi stigli na mesto nesreće nisu pravili fotografije u svrhu istrage, već iz privatnih razloga.

Kobi i Vanesa Brajant sa decom
Kobi i Vanesa Brajant sa decomfoto: Profimedia

Vanesa je rekla da je za fotografije saznala tek mesec dana nakon nesreće, i to putem medija, a da je losanđeleska policija u to vreme već znala za njihovo postojanje.

Brajantova udovica je zabrinuta da bi njene tri ćerke Natalia, Bianka i Kapri te fotografije mogle da pronađu na internetu, što je takođe navela kao argument u tužbi koju je podnela.

- Ovo (podnošenje) isključivo govori o nametanju odgovornosti, zaštiti žrtava i osiguranju da se niko više neće baviti ovakvim ponašanjem u budućnosti - izjavio je portparol porodice Brajant.

- Kada porodica trpi gubitak voljenih ljudi, oni imaju pravo da očekuju da će se prema njima postupati dostojanstveno i sa poštovanjem. Pripadnici policije su u ovom slučaju izdali to sveto poverenje. Cilj ove tužbe je da dokaže da šerifovo odeljenje snosi odgovornost i da spreči buduće nedolično ponašanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.