POTVRĐENA KANDIDATURA: Evroliga u Beogradu, Evrokup u Novom Sadu!
Foto: Wikipedia

zvanično

POTVRĐENA KANDIDATURA: Evroliga u Beogradu, Evrokup u Novom Sadu!

- O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna - rekao je Vesić

Objavljeno: 19:20h

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, potvrdio je navode da se glavni grad Srbije kandidovao za organizaciju završnih turnira Evrolige, a da je Novi Sad to uradio za Evrokup.

Evo šta je rekao zamenik gradonačelnika Beograda.

- Tačno je da sam uputio pismo kandidature Evroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Takmičimo se sa nekoliko evropskih prestonica koje su bogatije od nas. Verujem da ne postoji bolje i sigurnije mesto u Evropi za organizaciju ovakvog takmičenja od Beograda - kazao je Vesić i dodao:

- Ako se izuzmu fudbalska takmičenja, završnica Evrolige biće najveći sportski događaj u svetu ove godine. Ipak, na izbor grada domaćina, uticaće mnogo faktora koji su uslovljeni epidemijom virusa COVID-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran.

Završnica Evrokupa bi mogla da se održi u Novom Sadu.

Što se tiče drugog po rangu evropskog takmičenja Evrokupa, i to takmičenje, u kojem nastupa Partizan (dok u Evroligi nastupa Crvena zvezda), bi moglo da se održi u Srbiji. "Kako se završni turnir Evrokupa odigrava u isto vreme sa završnicom Evrolige u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, istakao sam da je Novi Sad zainteresovan da organuzuje ovaj turnir", objasnio je Vesić, koji je dodao da je Bertomeua podsetio na 2018, kada je Beograd sa velikim uspehom organizovao Fajnal-for Evrolige.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.