OD REPREZENTACIJE SRBIJE DO NJIVE I TRAKTORA: Neverovatan životni put Raška Katića, koji i dalje igra košarku!
Raško Katić i Novak Đoković, Foto: Starsport©

fenomenalna priča

OD REPREZENTACIJE SRBIJE DO NJIVE I TRAKTORA: Neverovatan životni put Raška Katića, koji i dalje igra košarku!

– Želeo sam da moja deca odrastaju u zdravoj okolini kao što sam i ja - rekao je bivši igrač Zvezde i Partizana

Objavljeno: 15:58h

Raško Katić je čovek koga su mnogi osporavali i govorili da neće biti vrhunski centar.

Sve ih je demanovao i vrednim radom pokazao da je satkan od pravog materijala. Katić je igrao za Zvezdu i Partizan, a uspeo je da osvoji srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Iako ima 39 godina, Katić i dalje igra košarku i to u drugoj ligi Srbije za kragujevački Radnički, ali mu je prioritetan posao poljoprivreda.

– Meni je priroda uvek bila bliža nego košarka. Leta sam provodio podno Juhora, u selu između Jagodine i Paraćina, odakle mi je mama. Voleo sam sa bakom da budem u bašti, pomažem joj i oko domaćih životinja. U Kragujevcu smo stanovali na obodu Šumarica, tako da sam i tu imao taj spoj sa prirodom. Mene iz tog perioda niko i ne zna, postao sam interesantan kada sam postao poznat košarkaš. Ipak, ljubav prema prirodi se u međuvremenu nije izgubila – rekao je Katić za Žurnal.

foto: Starsport©

Njegovo gazdinstvo je uredno registrovano, a primarni posao mu je sadnja borovnica.

– Želeo sam da moja deca odrastaju u zdravoj okolini kao što sam i ja. Da jedu prirodnu hranu, a ne genetski modifikovanu, sa raznim nezdravim dodacima. Tako smo zajedno sa porodicom suprugine sestre počeli da proizvodimo hranu, ali trebala nam je glavna grana koja će izdržavati imanje. I odlučili smo se za sađenje borovnica. Krenuli smo prošlog leta, povratkom u Kragujevac. U Cvetojevcu 9,5 km od naše kuće. Kupili smo zemlju, treset, piljevinu… Sve što je potrebno za borovnice.

Uspeo je da spoji poljoprivredu i koošarku.

– Treniram jednom dnevno, ostali dva puta. Pre podne sam u polju, na imanju, kad završim, istuširam se i pravac dvorana Jezero, na trening. Meni to nije teško, jer košarku volim. Kasno sam počeo, ali mi je trener i prijatelj Mikica Tomović kome mnogo dugujem, usadio stav da ne igraju godine u krštenici već telo. Kako se ono oblikuje i puni snagom, kako se oseća. Moje je izvanredno. Može da izdrži ono što mlađi ne mogu, da se ne hvalim – istakao je Katić, koji je poručio da će da igra košarku sve dok mu ona ne dosadi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.