ĐINOBILI NAM ČAČNUO RANE: Bio sam oduševljen kako smo pobedili Srbiju, Kobi je hteo Deka da vodi u Lejkerse!
Kobi Brajant i Manu Đinobili su bili oduševljeni igrama Argentine na Mundobasketu, Foto: EPA/How Hwee Young

prisetio se za nas bolnog mundobasketa

ĐINOBILI NAM ČAČNUO RANE: Bio sam oduševljen kako smo pobedili Srbiju, Kobi je hteo Deka da vodi u Lejkerse!

Legendarni argentinski as je ponovo pričao o velikom uspehu argentinske košarke prošle sezone

Objavljeno:

Dobro pamtimo i mi u Srbiji, a posebno u Argentini prošlogodišnji Mundobasket kada su nam "gaučosi" priredili "hladan tuš" i izbacili nas već u četvrtfinalu, iako smo bili "viđeni" kao osvajači medalje.

Dobro pamti to i Manu Đinobili koji je iz prvog reda, pored terena, posmatrao rapsodiju argentinske košarkaške reprezentacije na Svetskom prvenstvu i kako 39-godišnji Luis Skola uči neke "klince" kako se igra košarka.

Čuveni Manu se ponovo prisetio celog tog turnira, a posebno je apostrofirao pobedu nad Srbijom kao impresivnu.

- Trebalo je da odem u Kinu 21. septembra na neki događaj u Šangaju, što je bilo šest dana posle finala. Odbio sam tada jer nisam mogao toliko da ostanem u Kini, a i nisam iskreno verovao da su nam tako velike šanse da igramo samu završnicu. A onda sam video naše momke kako igraju protiv Srbije i pomislio sam: ’Ma ostaću ovde koliko god treba’. Bio sam jako uzbuđen dok sam ih gledao kako igraju. Jednostavno, nisam želeo nešto da propustim. Bilo je spektakularno. A onda sam odgledao uživo meč protiv Francuske, koji je bio još bolji od onog protiv Srbije. Fantastično je bilo gledati ih kako pobeđuju Francusku. Oduševio sam se - rekao je Đinobili.

Kobi Brajant je bio oduševljen pojedinim argentinskim košarkašima
Kobi Brajant je bio oduševljen pojedinim argentinskim košarkašimafoto: EPA/How Hwee Young

On je tada utakmice u Kini posmatrao u društvu tragično poginulog Kobija Brajanta i ispričao kako je legendarna "Crna mamba" bila oduševljena igrom i borbenošću argentinskog tima, a posebno pojedinih igrača.

- Kobi nije znao imena svih igrača, ali me je odmah pitao za neke. On je bio ogroman ljubitelj košarke, uživao je u igri. Lično se zaljubio u igru Gabrijela Deka. Posle utakmice sa Španijom prišao sam Deku i rekao mu da ima novog navijača i da je to baš Kobi Brajant. Hteo je da ga vodi u Lejkerse, eto koliko je bio zaljubljen u njegovu igru. Tokom igre smo stalno komentarisali odluke oba trenera, detaljima utakmice, o svemu smo išli do sitnih detalja - ispričao je Đinobili.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.