PARTIZAN OSTAJE BEZ EVROLIGE I AKO OSVOJI ABA, ZVEZDA OPET U ELITI: Vest koja će dodatno posvađati Delije i Grobare
Detalj sa košarkaškog Večitog derbija, Foto: Emilija Jovanović

OČEKIVANO ILI IPAK NE?

PARTIZAN OSTAJE BEZ EVROLIGE I AKO OSVOJI ABA, ZVEZDA OPET U ELITI: Vest koja će dodatno posvađati Delije i Grobare

Bilo je mnogo medijskih napisa o tome koji srpski klub bi imao prednost nastupa u najjačem evropskom takmičenju naredne sezone

Objavljeno:

Već se praktično mesecima priča o tome šta će biti ukoliko ne dođe do nastavka ABA lige i Evrolige zbog pandemije koronavirusa.

Bilo je mnogo medijskih napisa o tome koji srpski klub bi imao prednost nastupa u najjačem evropskom takmičenju naredne sezone, a hrvatske Sportske novosti donose novo poglavlje "ove knjige".

- Svaka odluka ABA lige zavisiće od Evrolige. Ako ona donese odluku o nastavku sezone, onda će se nastaviti sa igranjem i u ABA ligi. Ukoliko Evroliga obustavi sezonu, onda se neće nastaviti ni ABA liga. A ako bude tako, onda je vrlo izvesno da će novi/stari evroligaš biti Crvena zvezda, jer će iste ekipe koje su igrale ove sezone, tada zaigrati i sledeću sezonu Evrolige. Taj rasplet, naravno nije onaj koji se dopada trenutno vodećem u ABA ligi, Partizanu, niti drugoplasiranoj Budućnosti - pišu inače dobro obaveštene Sportske novosti, a prenosi Sportski žurnal.

Logično, završnu reč ima Evroliga, a dosta toga zavisi od činjenice da li će takmičenje biti nastavljeno ili ne. Za sada, delovalo je kao da će biti odigrano, ali posle ovih vesti - ko više zna...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.