TRINKIJERI PRIČAO ITALIJANIMA O PARTIZANU: To je kuća slavnih uživo, nekad dođe Divac, Danilović, Paspalj...
Foto: Starsport©

divne reči o crno-belima

TRINKIJERI PRIČAO ITALIJANIMA O PARTIZANU: To je kuća slavnih uživo, nekad dođe Divac, Danilović, Paspalj...

- U Srbiji kažu da za Partizan ne navijate, Partizan volite - rekao je Italijan

Objavljeno:

Andrea Trinkijeri je jako brzo ušao pod kožu navijačima Partizana, a ove sezone je stvorio tim koji je osvojio dva pehara i pre početka pandemije se nalazio na prvom mestu ABA lige, a u Evrokupu je stigao do četvrtfinala.

Dolazak u Humsku za njega je predstavljao veliku čast.

- Preuzimanje ovog posla je bilo nestvarno. Priprema za nešto specijalno i istorijsko vredi više od hiljadu ugovora. Bilo je vreme da učinim nešto što će mi pružiti priliku da još bolje shvatim sve što sam radio ranije. Imati kuću slavnih na treningu je neverovatno. Nekad dođe Danilović, nekad Divac, uvek je tu Paspalj. Sama činjenica da je moje ime napravio Obradović predstavlja veliki razlog za ponos - rekao je Trinkijeri, a preneo Mozzartsport.

Trinkijeri je stigao u Partizan, koji se nalazio u seriji ne tako dobrih rezultata.

- To je nešto neverovatno. Šokantno je biti jedini strani trener u istoriji, to zaista stvara ozbiljan obim misije koju treba da ostvarite. Imate preko 2.000.000 navijača, postoji odgovornost na vašim leđima. U Srbiji kažu da za Partizan ne navijate, Partizan volite. Došao sam u klub sa beskonačnom istorijom, ali pomalo uzdrman, čija je jedina ideja bila da opstane. Smatrali su da mogu da dam malo energije i korak po korak mislim da smo se uzdigli.

Italijan je govorio o budućnosti.

- U ovom trenutku mi je teško da razmišljam o tome. Ne znamo šta ćemo raditi 10. juna, a kamoli šta će biti u mojoj karijeri. Otvoren sam za sve, hranim se motivacijom. Onog dana kada ne budem imao motivaciju da radim najbolje što mogu, uradiću neku drugu stvar. Bez limita, naravno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.