ŽELI DA SRUŠI TRAMPA: Vlasnik Dalasa ulazi u trku za predsednika SAD?
Mark Kjuban, Foto: AP

ozbiljan takmac

ŽELI DA SRUŠI TRAMPA: Vlasnik Dalasa ulazi u trku za predsednika SAD?

Kuban već ima 61 godinu

Objavljeno:

Vlasnik košarkaškog kluba Dalas Maveriks, Mark Kjuban, želi da nasledi Donalda Trampa.

Ovaj kontroverzni milijarder izjavio je za “Fox News“ da postoji velika šansa da se i on nađe na glasačkom listiću za predstojeće američke izbore. Dodao je i da je dosta razmišljao, ali da je sada blizu odluke da se u uključi u kasnu kampanju za predsedničke izbore.

– Neću reći da je to izvesno, ali ne bih ni odbacio takvu mogućnost. Trenutno se ne bavim aktivno time, ali držim otvorena vrata. Ko zna šta se sve može dogoditi od danas pa do novembra, rekao je Mark Kjuban.

Kuban već ima 61 godinu, a tokom života bio je učesnik u mnogim društvenim i političkim aktivnostima, pogotovo poslednjih godina. Nedavno je bio izuzetno kritičan prema ekonomskim merama Bele kuće, ali i odgovoru Amerike i predsednika Trampa na pandemiju koronavirusa. Ironično je komentarisao i najave aktuelnog predsednika o brzom oporavku američke ekonomije posle pandemije.

Bogatstvo vlasnika teksaškog tima se procenjuje na 4,3 milijarde dolara pa mu eventualna trka i kampanja, sa finansijske strane, ne bi preteško pala. Ko zna, možda mu pođe za rukom da pobedi u politici, kad već ne može da se dokopa šampionskog prstena u NBA ligi od 2011. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.