I SADA SE NAJEŽIM KAD SE SETIM ZVEZDE: Fajeove reči oduševiće svakog Deliju!
Mo Faje, Foto: Starsport©

rado se seća

I SADA SE NAJEŽIM KAD SE SETIM ZVEZDE: Fajeove reči oduševiće svakog Deliju!

Emocije prema klubu i treneru koji su mu omogućili da u 34. godini dodirne prvi veliki pehar u karijeri,

Objavljeno:

Srpska javnost ga je (nepravedno) već zaboravila, pominjući ga tek povremeno. Ali Mohamed Faje, jedan od “ratnika” Milana Tomića, nije zaboravio Crvenu zvezdu i Beograd.

Emocije prema klubu i treneru koji su mu omogućili da u 34. godini dodirne prvi veliki pehar u karijeri, ne skriva ni u razgovoru za Nova.rs, dva meseca pošto se (ne)očekivano rastao sa crveno-belima. Dok se vraća na prošlogodišnje uspehe s crveno-belima, bez obzira koliko je (veliki) bio njegov doprinos, priča u prvom licu množine (mi) ili trećem licu jednine (tim).

Prvo lice jednine koristi samo u dva slučaja, na pomen trenera Tomića i odlaska iz Crvene zvezde.

“Čuo sam se nekoliko puta s Milanom. Od prvog do poslednjeg dana je verovao u mene i kada sam igrao lošije, i kada sam bio povređen. Nadam se da sam mu bar delom vratio. Nikada neću moći da mu se zahvalim za pruženu šansu da prvi put u karijeri osvojim titulu. Toliko sam je želeo, igrao u mnogim klubovima, upoznao druge narode, kulture, uzimao pojedina individaulna priznanja, ali često sam se zapitao hoću li i ja nekad podići pehar. Eto, konačno mi se ostvarilo u Crvenoj zvezdi. I sada se naježim kada pričam, a zamislite kako je bilo tada (kad su osvojili ABA ligu) - kaže Faje.

“A zašto bih drugačije uradio? Pa rekao sam da sam za Zvezdom osvojio prvi trofej i koliko je to bio veliki trenutak za mene. Dala mi je šansu da budem šampion. Znate da je došao drugi trener, a sa svakom takvom promenom stižu i promene određenih vizija (igre, igrača). Potpuno sam razumeo, dugo sam profesionalac. Ne samo ja, nego svi mi radimo svoj posao najbolje što možemo. Kada dođe do takvog trenutka, vidimo šta je najbolje za tim, sednemo, dogovorimo se, pružimo ruku, idemo dalje”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.