PAMTITE LI NJIH DVOJICU? Osvojili su slavni trofej s Partizanom - a gde su sada i šta rade?
Stefan Sinovec u dresu Partizana, Foto: Starsport©

VREMEPLOV

PAMTITE LI NJIH DVOJICU? Osvojili su slavni trofej s Partizanom - a gde su sada i šta rade?

Gledali su kako Kecman ubacuje onu legendarnu trojku, a mnogi su ih posle toga zaboravili

Objavljeno: 11:07h
Aleksa Radosavljević

Jedna od najslavnijih sezona u modernoj istoriji košarkaške sekcije Partizana bila je ona 2009/10, kada su crno-beli osvojili sve što se osvojiti moglo na domaćoj i regionalnoj sceni, a tokom koje su igrali i fajnal-for Evrolige.

Pored tog fajnal-fora, koga se svi Grobari vrlo dobro sećaju, jer umalo da prođu pored Olimpijakosa u polufinalu, najvažniji meč te sezone odigran je u Zagrebu, gde je Dušan Kecman trojkom u poslednjim stotinkama sa preko pola terena doneo Partizanu toliko željenu titulu ABA lige.

Evo i kako su izgledali rosteri oba ta tima:

Cibona: Vrbanc, Gordon 31p 5s, 4uk, Bogdanović 5p, Radošević, Vukušić, Andrić 2p, Bagarić, Udrih 5p, Tomas 31p

Partizan: Roberts 13p 14s, MekKejleb 7p, Kecman 7p, Milošević, Rašić 11p, Mitrović, Božić 11p, Marić 14p 11s, Veseli 8p, Đekić, Vraneš 4p

Među košarkašima koji su bili u rosteru na tom meču, našao se i Branislav Đekić, dok jedan drugi član te generacije nije bio u protokolu - Stefan Sinovec.

Njih dvojica su se te sezone okitila sa tri velika trofeja, tri veoma važne medalje za srpsku klupsku košarku (Kup, Superliga, ABA/NLB), iako se ne može reći da su bili baš glavni igrači.

Đekić je bio igrač sa više minuta u toj sezoni - po devet u Evroligi, a za to vreme je postizao 2.5 poena, uz učinak od još po jednog skoka. Sinovec je igrao znatno manje, samo dva i po minuta po meču Evrolige, a poene praktično da nije ni postizao.

No, ono što je manje bitno je statistika, pišu se učinci, a ukupno su njih dvojica osvojila čak 16 trofeja u karijeri - iliti svako po osam. Nije to mala stvar, ali evidentno je da ni jedan, a ni drugi, posle odlaska iz Partizana nisu napravili baš neke velike karijere.

Oba košarkaša su se "seljakala" po bivšoj Jugoslaviji, da bi Sinovec tek "pod stare dane" otišao put Letonije, gde i sada igra. To je odgovor na pitanje gde je i šta radi Sinovec, a gde je i šta radi Đekić?

On trenutno igra u Sparsima iz Sarajeva, gde beleži oko sedam poena uz pet skokova za poluvreme u proseku na 20 mečeva, koliko je odigrao.

Eto, u vreme koronavirusa podsetili smo vas na dva poprilično zaboravljena bivša košarkaša Partizana. Sećate li se vi nekoga o kome biste želeli da vam pišemo?

Bonus video:

(Espreso Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.