Nikada ne potcenjujte srce šampiona: Veliki preokret Voriorsa za reprizu NBA finala! (VIDEO)
Foto: Reuters

Oni ruše sve rekorde

Nikada ne potcenjujte srce šampiona: Veliki preokret Voriorsa za reprizu NBA finala! (VIDEO)

Golden Stejt je postao tek 10. tim u istoriji koji je uspeo da se vrati posle 1:3 u seriji
Objavljeno: 08:53h

Šampiona nikada ne smete otpisati, a naročito ne ekipu koja igra savršenu sezonu i ruši rekorde. To vam je ukratko naravoučenije finalne serije Zapadne konferencije. Golden Stejt je uspeo da postane tek 10. tim u istoriji NBA koji je u plej-ofu gubio 3:1 u seriji, pa napravio preokret i prošao dalje. Voriorsi su u 7. odlučujućoj utakmici serije slavili 96:88 protiv Oklahome i otišli u veliko finale.

foto: AP
Stef Kari i Klej Tompson kao da su se čuvali za sam finiš plej-ofa, što su na svojoj koži osetili Tanderi. MVP lige je odlučujuću utakmicu završio sa 36 poena, od čega 7 trojki za novi lični rekord kao igrač sa najviše ubačenih šuteva za tri poena u seriji plej-ofa od 7 mečeva - dao ih je 32.
foto: Reuters
Drugi deo "Spleš bradersa", Tompson je nakon prošle utakmice u kojoj je postigao rekordnih 11 trojki, sada ubacio 6, a ukupno postigao 21 poen.
foto: AP
Na drugoj strani, 27 poena Kevina Durenta i 16 koševa uz 13 asistencija Vestbruka jednostavno nisu bili dovoljni da se napravi novo čudo i zabeleži još jedna pobeda, presudna u "Orakl areni". U finalu ćemo gledati reprizu iz prošle sezone, jer će protivnik Voriorsima biti Klivlend, koji su prošle godine savladali sa 4.2 u finalnoj seriji i osvojili prvi šampionski prsten posle 40 godina.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.