SRPSKI REPREZENTATIVAC ODJAVIO VEČITE: Nemam želju da igram za Zvezdu ili Partizan!
Aleksa Avramović u prodoru protiv Gruzije, Foto: Starsport©

iskreno

SRPSKI REPREZENTATIVAC ODJAVIO VEČITE: Nemam želju da igram za Zvezdu ili Partizan!

- Počeo je ovu sezonu u Unikahi, a trenutno je na pozajmici u Estudijantesu - rekao je Avramović

Objavljeno:

Srspki reprezentativac i igrač Unikahe na pozajmici u Estudijantesu Aleksa Avramović je istakao da nema želju da igra u naša dva najveća košarkška kluba, već ako se ikada budevraćao u srpsku košarku onda će to biti čačanski Borac.

– Hoću da igram Evroligu i da osvajam trofeje. Ipak, nemam želju da se vratim u Srbiju i igram za Zvezdu ili Partizan. Afirmisao sam se kao igrač Borca i ako se jednog dana budem vraćao, to će biti samo u Čačak. Mislim da moj prelazak iz Borca u Vareze nije bio teži put. Kad su mi se navikli telo i duša, posle jedno mesec dana nostalgije, uživao sam igrajući i živeći u Italiji – rekao je Avramović u intervjuu za “Danas“.

Trenutno, lopta je stala skoro svuda u svetu zbog pandemije koronavirusa.

Endesa je suspendovan. Trej Tompkins, košarkaš Reala, zaražen je koronavirusom, a jedan naš igrač je bio sa njim u društvu tih dana, pa je malo bila zavladala i neka panika u našem taboru. Madrid je bio blokiran..

Reprezentativac Srbije zadovoljan je igrama u Estudijantesu.

– Mislim da je dolazak u Estudijantes bio potpuno logičan potez. Aleksandar Džikić me je želeo u svom timu, istovremeno u Unikahi nisu računali na mene. Iako sam u predsezoni igrao sasvim dobro, već na samom startu bilo mi je jasno da me trener ne želi. Meni nije važna minutaža, najbitnije mi je da tačno znam svoju ulogu u timu. Takav tretman nisam imao u Unikahi, tako da je dolazak u Estudijantes bio dobar potez.

foto: Emilija Jovanović

Plejmejker je bio najbolji u dresu Srbije na meču protiv Gruzije prošlog meseca u kvalifikacijama za EP. Ubacio je 27 poena i pokazao da može da bude od pomoći i kada bude najjači sastav “orlova”, sa igračima iz NBA lige i Evrolige. On je pohvalio novog selektora.

– Igor Kokoškov je nesumnjivo sjajan trener; međutim ono što me je kod njega oduševilo, a što sam i pročitao u jednom intervjuu Darka Miličića koji je sa njim sarađivao u Detroit Pistonsima, jeste neverovatna smirenost. Nekad deluje i nestvarno koliko odiše mirnoćom i stabilnošću, čak i u situacijama u kojima to možda i ne bi trebalo da bude. Na jednom vrhunskom nivou NBA lige, Kokoškov košarku drži u malom prstu – istakao je Avramović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.