REČI BORE STANKOVIĆA OPISALE SU NA KAKVOM JE DNU NAŠA KOŠARKA: Smučilo mi se, zlo će uništiti srpski sport!
Borislav Stanković, Foto: Starsport©

obavezno po

REČI BORE STANKOVIĆA OPISALE SU NA KAKVOM JE DNU NAŠA KOŠARKA: Smučilo mi se, zlo će uništiti srpski sport!

- Smučili su mi se izgredi, publika, rukovodioci pojedinih klubova i polemike preko medija - rekla je legenda 2013. godine

Objavljeno: 14:44h

Legendarni srpski košarkaš i nekadašnji funkiocner Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Borislav Stanković preminuo je danas u svom domu u 95. godini života. Čuveni Bora je čovek koji je zlatnim slovima upisan u istoriju košarke.

Njegove reči su imale težinu i pogađale pravo u centar.

Gostujući na RTS-u, pre sedam godina, na pitanje da li prati Crvenu zvezdu i Partizan, proslavljeni Stanković, generalni sekretar FIBE od 1976. do 2002. godine, rekao je da mu se smučila čitava sportska situacija u Srbiji.

- Slabo pratim, ne idem na utakmice, smučili su mi se izgredi, publika, rukovodioci pojedinih klubova i polemike preko medija - rekao je Stanković i dodao:

foto: Starsport©

- Ovo što doživljavamo na našim utakmicama, pa i na košarkaškim, su zlo koje će uništiti čitav sport. Tu smo krivi svi, svi koji rade u sportu, svi koji stvaraju od Crvene zvezde i Partizana nekakve državne projekte, kao da se Crvena zvezda i Partizan jedini bave sportom, igraju i organizuju sport, i kao da jedino oni žele sportu dobro. To važi za sve sportove, i to je, po mom mišljenju, čvor čitavog sporta u ovom trenutku - istakao je Bora Stanković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.