VAŽNA VEST: Evroliga se nastavlja!
Evroliga se nastavlja, Foto: Emilija Jovanović

ništa nije gotovo

VAŽNA VEST: Evroliga se nastavlja!

- Do danas scenario po kojem bi se F4 Evrolige igrao krajem maja i dalje je u igri, ali šanse opadaju kako dani prolaze

Objavljeno:

Pre tačno nedelju dana stalo je takmičenje u Evroligi.

Koronavirus je zaustavio maltene ceo svetski sport. Trenutni rok je nastavak najelitnijeg kontinentalnog takmičenja je 11. april, a sva je prilika da će datum biti pomeren.

Povodom svega oglasio se i Đordi Bertomeu koji je istakao da će takmičenje biti nastavljeno i po cenu da se datumi mečeva pomere.

- Do danas scenario po kojem bi se F4 Evrolige igrao krajem maja i dalje je u igri, ali šanse opadaju kako dani prolaze. Zajedno s vlastima u Kelnu i tamošnjom dvoranom počeli smo da razmatramo i druge datume. Naš prioritet ostaje da završimo takmičenje i da se odigra F4, čak i po cenu toga da se datumi pomere. Takođe šaljem poruku navijačima da budu mirni i ne brinu zbog karata koje su već kupili, jer ćemo im ponuditi mogućnost povraćaja novca u slučaju da to zatraže - rekao je Bertomeu i dodao:

- Naš prioritet je da završimo takmičenje po trenutnom sistemu, da odigramo još šest kola i plej-of, čak u izmenjenom kalendaru ako je potrebno, a onda da se sve završi uz F4. To sve zahteva da se sezona završi kasnije nego što je inače planirano. Ali, imamo spremne i alternative. Dok neizvesnost raste, ne mogu da odbacim nijednu opciju. Svaka promena mora da bude odobrena od strane Odbora ECA - kaže prvi čovek Evrolige.

Pričao je i o finansijskom udaru na organizaciju.

- Sve je pod velom misterije i zavisi od toga koliko će virus korona biti prisutan u Evropi. Već sada može da se oseti određeni ekonomski uticaj na klubove, Evroligu i njene partnere, kao što je slučaj sa svim kompanijama širom planete. Ozbiljnost štete zavisiće i od toga koliko brzo će nam biti potrebno da stanje vrati u normalu - rekao je Bartomeu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.