BOKAN NE DA PARTIZANU TITULU: Potpuno je jasno da trenutni plasman ne može da se proglasi konačnim!
Dragan Bokan, Foto: Starsport©

uveren je

BOKAN NE DA PARTIZANU TITULU: Potpuno je jasno da trenutni plasman ne može da se proglasi konačnim!

- Siguran sam da se klubovi neće složiti sa idejom da prekid lige bude proglašen krajem sezone – rekao je Dragan Bokan

Objavljeno: 12:26h

ABA liga je prekinuta kolo pre kraja regularnog dela zbog proglašenja pandemije koronavirusa.

Kada će se nastaviti takmičenje i da li će se uoopše nastaviti niko ne zna. Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je predložio da se šampion proglasi po trenutnom plasmanu, odnosno da crno-beli budu prvaci regionalnog takmičenja za sezonu 2019/20. Neki su se složili sa ovim predlogom, dok je bilo i onih koji su odbacili takav predlog.

Svoje mišljenje na ovu temu dao je predsednik Budućnosti Dragan Bokan.

– Potpuno je jasno da trenutni plasman ne može da se proglasi konačnim, jer je ostalo da se odigra još jedno kolo u ligaškom delu, plus plej-of. Ne bih da ulazim u to da li bi posle mogao da se umesto plej-ofa igra fajnal-for, jer u uvom trenutku ne znamo da li će se liga nastaviti za 15 dana, mesec, dva meseca… Kada bude nešto jasnija slika oko zdravstvene situacije, treba svi zajedno da sednemo i vidimo kako dalje, ali siguran sam da se klubovi neće složiti sa idejom da prekid lige bude proglašen krajem sezone – rekao je Dragan Bokan za portal “Nova”.

U regionu se 1999. godine već desilo da se po prekidu takmičenja titula prepiše, a tada je upravo Budućnosto osvojila trofej za zelenim stolom.

– Razumem takva razmišljanja, iako 1999. godinu i sadašnje vreme ne bih uporedio, jer ima više različitosti (ratno stanje trajalo skoro tri meseca, ostatak Evrope nije prekidao lige…). Ali, da ne ulazimo u to, već da sačekamo da se zdravstvena situacija smiri, pa da sednemo i razgovaramo. U ovom momentu je najvažnije zdravlje ljudi – poručio je Bokan uz opasku da igrači “plavih” nisu prekinuli sa treninzima, jer u Crnoj Gori još nijedan slučaj Covid-19 virusa – poručio je predsednik Podgoričana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.