UŽASNE VESTI ZA SVE NBA FANOVE: Komesar lige otkrio do kad sigurno niko neće igrati košarku u SAD!
Adam Silver pored Baraka Obame, Foto: EPA/Larry W Smith

OVO NE VALJA

UŽASNE VESTI ZA SVE NBA FANOVE: Komesar lige otkrio do kad sigurno niko neće igrati košarku u SAD!

Nadali smo se malo drugačijim vestima, ali šta je, tu je...

Objavljeno:

Komesar NBA lige Adam Silver potvrdio je da će najjače košarkaško takmičenje biti suspendovano najmanje 30 dana. NBA je prekinuta do daljeg posle pojave koronavirusa i Silver je otkrio šta će se tačno događati sa košarkom u Americi.

- Kao što znate, morali smo privremeno da suspendujemo sezonu zbog pandemije koronavirusa. Doneli smo odluku da čuvamo zdravlje naših navijača, igrača i svih koji imaju veze sa našom igrom. Ovaj period trajaće najmanje 30 dana i nameravamo da nastavimo sezonu, ako i kada bude bezbedno za sve - naveo je Silver u pismu navijačima.

On je dodao da će čelnici najjače lige sveta biti u stalnom kontaktu sa nadležnim i zdravstvenim institucijama, kao i da će sav novac od kupljenih ulaznica za otkazane mečeve biti vraćen. Na konferenciji za medije ipak nije mogao da kaže šta će se ubuduće dešavati, pa je i otkazivanje cele sezone jedna od mogućnosti.

- Naravno da je moguće. U ovom trenutku ništa više ne znam - odgovorio je Silver na pitanje o prekidu.

Međutim, sam ističe da ne želi da razmišlja u tom pravcu, već očekuje nastavak u nekom trenutku u budućnosti.

- Bilo bi preuranjeno pretpostaviti da smo izgubili sezonu. Čak i ako izgubimo mesec dana ili šest nedelja, još možemo ponovo da pokrenemo sezonu. To bi značilo da bi se finale igralo u junu ili početkom jula - rekao je Silver.

Takmičenje je prekinuto čim je potvrđeno da je centar Jute Rudi Gober zaražen koronavirusom, najviše zbog sopstvenog nemara. Gober je postao kandidat za budalu godine i nosi najveću odgovornost što je virus počeo da se širi među igračima u najjačoj ligi sveta jer je zarazio i prvu zvezdu Jute Donovana Mičela.

Prema kalendaru, regularni deo sezone bi trebalo da se završi 15. aprila, ali je jasno da se to neće dogoditi. Postoji mogućnost skraćivanja prvenstva, kao i brži prelazak na plej-of, ukoliko se uopšte stvore uslovi za nastavak sezone.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.