ISTRAŽILI SMO KADA ĆE SE NASTAVITI NBA LIGA! Možda smo dobili odgovor, a možda i nismo - sami prosudite!
Logo NBA lige, Foto: Profimedia

JEDNI TVRDE JEDNO, DRUGI DRUGO

ISTRAŽILI SMO KADA ĆE SE NASTAVITI NBA LIGA! Možda smo dobili odgovor, a možda i nismo - sami prosudite!

Vest broj jedan u svetu sporta je definitivno suspenzija NBA lige zbog koronavirusa

Objavljeno: 14:29h
Aleksa Radosavljević

U noći između srede i četvrtka u Oklahoma Sitiju je otkriveno da Rudi Gober, upravo pred meč sa Tanderom, ima ozloglašeni koronavirus, a ubrzo je isti virus pronađen i u krvi Emanuela Mudiaja, pa je stoga uprava NBA lige odlučila da do daljeg suspenduje takmičenje.

E, sada, šta tačno znači to do daljeg, to zanima svakog NBA zaluđenika na ovom svetu, pa tako i našu sportsku rubriku. Prvo valja ispričati šta će biti sa timovima koji su se našli u Oklahoma Sitiju - Tanderom i Jutom. Za sada su Džezeri u karantinu, a i dalje se čekaju rezultati kako bi se donela odluka hoće li avionom za zaražene ili onim za nezaražene ići kući, kako bi se što pre izlečili i kako nikoga u porodici ne bi zarazili.

Što se tiče igrača Tandera, oni nisu ni testirani, navodno, već su odmah poslati kući, da odmaraju i miruju, ali i kako ne bi širili virus, koji im je Gober možda preneo dok su se sretali po hali.

Rudi Gober
Rudi Gober foto: Printscreen/Twitter

Bitno je naglasiti i da su igrači Toronta, Detroita, Bostona, Njujorka i Klivlenda takođe dobili nalog da se sami smeste u lični karantin, dakle, da ne izlaze iz kuće i da pokušaju da ne budu sa decom ili starijim ljudima.

Poznato je da je testove za koronavirus teško naći, ali su se NBA franšize spremile za takav scenario, pa su u prethodnim danima nabavili dovoljan broj testova, kako bi mogli da ih sprovedu na svim svojim igračima u što kraćem roku.

E, sada, dolazimo do ključnog pitanja u ovom tekstu: Koliko će suspenzija košarke u SAD trajati?

Regularna sezona je za početak zaustavljena na dve nedelje, tako da igrači koji su zaraženi mogu da prođu kroz karantin i, daj bože, ozdrave. U realnosti, za razliku od ove teorije koja se pojavila po raznim američkim medijima, stvari bi trebalo da budu malo drugačije.

NBA liga
NBA liga foto: Printscreen/Youtube

Primera radi, kada je virus počeo da vlada Kinom, košarkaška liga je zaustavljenа u januaru, a vratiće se tek 10. aprila, tako da bi, po tom principu, NBA mogli da čekamo i do juna, u prevodu, pitanje je da li bi ova sezona uopšte i bila završena.

Ukoliko vas ineresuje hoće li igrači dobijati plate dok su u karantinu, odgovor je gotovo sigurno pozitivan, uz napomenu da postoje posebne klauzule u ugovoru kada su u pitanju epidemije (u određenim slučajevima moguće je da igrači ne budu isplaćeni, ali to ne bi trebalo da sada bude na snazi), a na pitanje šta će timovi raditi u međuvremenu, vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban je rekao da će ekipe nastaviti da treniraju. Međutim, to neće biti moguće ako svi budu morali da idu u kućni karantin, ali u tom slučaju bi trenirali individualno kod kuće.

Bilo kako bilo, čeka nas dug period bez NBA košarke, tako da, nadamo se da ste spremili dosta filmova uz koje ćete da provedete neprospavane noći na koje vas je navikla najjača liga na svetu...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.