POSLE 9 GODINA SE DOGODILO: Da li je ovo znak da Partizan osvaja ABA ligu?
Ognjen Jaramaz, Foto: Emilija Jovanović

espreso analiza

POSLE 9 GODINA SE DOGODILO: Da li je ovo znak da Partizan osvaja ABA ligu?

Imaju sve što je potrebno šampionskom timu, ali da li će uspeti vreme će pokazati

Objavljeno:

Poslednji put da je košarkaški klub Partizan bio prvi u regularnom delu ABA lige dogodilo se u sezoni 2010/11 i tada je osvojio regionalnu ligu pobedom u finalu protiv Union Olimpije.

Miriše da je ovo sezona crno-belih, igraju fantasično na svim frontovima, kao i 2011 godine osvojili su Kup Radivoja Koraća, dok su u Evrokupu prvi favoriti za pehar namenjen najboljem timu i plasman u Evroligu naredne sezone.

Andrea Trinkijeri je stvorio tim! To je ono po čemu se Partizan razlikuje od ostalih ekipa. Nemaju nijednog igrača od kojeg im zavisi igra, već je svako zamenljiv i tu je u službi ekipe.

Crno-beli izgledaju kao ozbiljan klub posle dugo godina, od uprave i stručnog štaba do košarkaša, koji su stvorili sjajnu hemiju. Kombinacija domaćih i stranih igrača je sjajna, momci koji nisu rođeni u Srbiji osećaju klub, a navijači su to prepoznali i pružaju fantastičnu podršku svojim ljubimcima, tako da bi Partizan vrlo lako mogao da dođe do sedog trofeja u regionalnoj ligi.

2011. GODINA

Sezona 2010/11 je bila veoma uspešna za košarkaše Partizana koji su tada osvojili tri pehara: Kup Radivoja Koraća, Jadransku ligu i Superligu Srbije, dok je u Evroligi stigao do TOP 16 faze. Odigrali su 67 utakmica i zabeležili 47 pobeda i 20 poraza.

Pod vođstvom Vlade Jovanovića, koji je nakon devet godina zamenio Duleta Vujoševića, na fajnl-foru u Stožicama pobedili su domaćina Union Olimpiju rezultatom 77:74, a najefikasniji u pobedi crno-belih bio je Kurtis Džerals sa 20 ubačenih poena.

Sastav Partizana u toj sezoni će izazvati osmeh na lice Grobarima.

foto: Printsrkin

Tu su bili Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić, Dušan Kecman, Kurtis Džerals, Džejms Gist, Nejtan Džavaj, Pera Božić... A zanimljivo je da je u rosteru bio brat Ogenjena Jaramaza, Nemanja.

Da li će Partizan sa mlađim Jaramazom uspeti da uradi isto ono i sa starijim? Grobari se nadaju da hoće, a da li će ostvarti veliki uspeh vreme će pokazati!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.