JEDAN JE OD NAJBOLJIH TRENERA EVROPE IKADA: Ali kaže da će tek u Beogradu dobiti fakultetsku diplomu!
Etore Mesina će predavati na Beogradskoj košarkaškoj klinici, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Dolazi posle 16 godina

JEDAN JE OD NAJBOLJIH TRENERA EVROPE IKADA: Ali kaže da će tek u Beogradu dobiti fakultetsku diplomu!

Još jedno eminentno trenersko ime će biti predavač na trenerskoj klinici

Objavljeno:

Trener Olimpije iz Milana Etore Mesina biće predavač na ovogodišnjoj Beogradskoj košarkaškoj klinici 27. i 28. jun u dvorani "Aleksandar Nikolić", saopštilo je Udruženje košarkaških trenera Srbije).

Kako se navodi na sajtu UKTS, posle trenera NBA ligaša Finiks Sansa Montija Vilijamsa, učešće na 20. izdanju košarkaškog seminara, potvrdio je i čuveni italijanski stručnjak.

Mesini će ovo biti drugo učešće na Klinici, a kao predavač u Beograd dolazi posle 16 godina.

- Jugoslovenska i srpska košarka godinama unazad imale su pregršt vrhunskih trenera i igrača i sećam se mnogih od njih još iz vremena kada sam ja igrao košarku, potom i kada sam počinjao kao trener. Biti pozvan u Beograd da prezentujete svoje ideje, deo svoje košarkaške filozofije je kao da vam je uručena fakultetska diploma. To je neka vrsta posebnog priznanja. Uvek imam tremu pre svake prezentacije ili bilo kakvog predavanja i moram da priznam da osećam veliku čast i ponos što ću biti predavač na Klinici sada, kao što je to bio slučaj i pre 16 godina - rekao je Mesina u intervju za UKTS.

Mesina je četiri puta osvajao Evroligu, trostruki je šampion VTB lige, isto toliko puta trijumfovao je u italijanskom prvenstvu.

Sa reprezentacijom Italije ima srebro sa Evropskog prvenstva 1997. godine, kao i petogodišnji staž u NBA ligi kao pomoćni trener u Los Anđeles Lejskersima i San Antoionio Sparsima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.