LEJKERSI PREUZELI GRAD, LEBRON KRUNISANI KRALJ 'EL EJA': Dončić igrao kao MVP, ali promašio 2 šuta za produžetak!
Lebron Džejms, Foto: AP

NBA

LEJKERSI PREUZELI GRAD, LEBRON KRUNISANI KRALJ 'EL EJA': Dončić igrao kao MVP, ali promašio 2 šuta za produžetak!

Zanimljivi mečevi su odigrani tokom prethodne noći u NBA

Objavljeno: 09:20h

Lejkersi su ponovo gospodari Los Anđelesa, a Lebron Džejms je povratio svoju kraljevsku krunu u tom gradu.

Posle dva uzastopna poraza ove sezone u gradskim derbijima, koji sve više podsećaju na rivalstvo kakvo imamo u Evropi, Lejkersi su pobedili Kliperse kao gosti u "Stejpls centru" 112:103.

"Krunisao" je Kajl Kuzma Lebrona Džejmsa prilikom predstavljanja timova pred početak meča i tako najavio ono što će se dogoditi na ovom meču.

Upravo je "Kralj Džejms" bio taj koji je stavio tačku na ovaj neizvestan meč od početka do samog kraja, iako su Lejkersi u trećoj deonici imali +12 zahvaljujući seriji poena Ejverija Bredlija.

Sjajan je ovo bio okršaj udarnih tandema dve ekipe koje pretenduju na šampionski prsten, sa jedne strane su Lebron (28) i Dejvis (30) iskombinovali 58 poena, a isto toliko na drugoj strani Lenard (27) i Džordž (31).

Međutim, "jezičak na vagi" koji je prevagnuo na stranu "jezerdžija" bili su igrači iz drugog plana koji su zablistali, pre svih pomenuti Bredli, inače bivši igrač Klipersa, koji je baš pogađao onda kada su Lejkersima bili potrebni poeni i meč završio sa 24 poena.

Lenarda i Džordža je pratio samo Montrezl Herel sa 20 poena.

Luka Dončić je odigrao još jednu utakmicu na MVP nivou, ali Dalas nije uspeo da izbori pobedu u Indijani 112:109.

Fantastični mladi Slovenac je meč završio sa 36 poena, 10 skokova i osam asistencija, uz 13/26 iz igre, a koliko nisu imali rešenja za njega najbolje govori momenat kada je u samo jednom napadu Ti Džej Voren napravio čak 3 puta faul nad njim i tako morao van igre.

Ipak, Luka je na kraju promašio čak dva šuta za produžetak, a bilo je jasno da je bio nezadovoljan kriterijumom suđenja tokom čitavog meča.

Ali teško da je on krivac za ovaj tesan poraz s obzirom da mu je izostala pomoć saigrača, pre svih Kristapsa Porzingisa koji je odigrao jedan od najgorih mečeva sa samo 9 poena uz šut iz igre 3/17.

Naš Boban Marjanović dobio je pet minuta na parketu i za to vreme postigao 2 poena uz 5 skokova.

Kod pobednika sjajna partija Domantasa Sabonisa sa 20 poena, 17 skokova i šest asistencija, kao i Tarnera, Vorena i Oladipa koji su postigli po 16 poena.

NBA, rezultati:

Bruklin – Čikago 110:107 LA Klipers – LA Lejkers 103:112 Minesota – Nju Orleans 107:120 Boston – Oklahoma Siti 104:105 Finiks – Milvoki 140:131 Hjuston – Orlando 106:126 Dalas – Indijana 109:112 Vašington – Majami 89:100 Klivlend – San Antonio 132:129pp Njujork – Detroit 96:84 Sakramento – Toronto 113:118

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.