KAMBEK STEFA KARIJA UMALO SRUŠIO ŠAMPIONE: Bogdan i Bjelica bledi, Sakramentu otišao voz za plej-of!
Stef Kari se vratio na teren posle 5 meseci, Foto: EPA/John G Mabanglo

NBA

KAMBEK STEFA KARIJA UMALO SRUŠIO ŠAMPIONE: Bogdan i Bjelica bledi, Sakramentu otišao voz za plej-of!

Svi naravno pričaju o povratku na teren najboljeg igrača Golden Stejta posle duge pauze zbog povrede

Objavljeno: 09:05h

Noć za nama u NBA je obeležio povratak Stefa Karija na teren posle skoro pet meseci pauze, ali na njegovu žalost taj veliki povratak nije zaokružen uzimanjem skalpa šampionima iz Toronta.

Golden Stejt je izgubio od Reptorsa 121:113, ali ono što je mnogo važnije za njih u ovoj sezoni za zaborav jeste povratak na teren najboljeg igrača koji im je doneo dve šampionske titule prethodnih godina.

1 / 12 Foto: AP

Jedna polovina dua "Spleš braders" je skoro pet meseci proveo van terena posle preloma šake koji je zaradio na početku sezone i već tada je bilo jasno da je ova godina propala za Voriorse.

I odmah je odigrao u svom prepoznatljivom stilu upisavši 23 poena i po 7 skokova i asistencija, a bilo je tu poteza koji su dizali navijače na noge u San Francisku i izazivali ekstazu na tribinama.

Nažalost, nije sve to zaokruženo pobedom s obzirom da je Toronto jači igrački u ovom trenutku, ali sledeće sezone bi priča već mogla biti drugačija.

Uz Karija su se istakli još Demion Li sa 23 poena i Endrju Vigins sa 21, dok je Reptorse predvodio Norman Pauel sa 37 poena. Kajl Lauri je dodao 26, a Paskal Sijakam 17.

Sakramento je čini se propustio poslednji voz za borbu za mesto koje vodi u plej-of posle poraza od Filadelfija kod kuće 125:108.

Nije pomoglo Kingsima ni to što za Seventisikserse nisu igrala dvojica ponajboljih igrača, Džoel Embid i Ben Simons, ali su ih zato odmenili Tobajas Heris sa 28 poena i 14 skokova, Šejk Milton sa 20 i Al Horford sa 18.

U redovima Kingsa je najefikasniji po običaju bio Foks sa 23 poena, dok je Badi Hild ubacio 22.

Srpski reprezentativci se nisu proslavili pošto je Bogdan Bogdanović ubacio 13 poena uz šut iz igre 5/8 i samo jednu pogođenu trojku iz 4 pokušaja, a imao je i 6 skokova i 5 asistencija.

Nemanja Bjelica je postigao 7 poena i upisao 5 skokova i 3 asistencije, ali je šutirao iz igre 3/8 (1/5 za tri poena).

NBA, rezultati:

Šarlot - Denver 112:114 Hjuston - LA Klipers 105:120 Sakramento - Filadelfija 108:125 Golden Stejt - Toronto 113:121

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.