ITALIJAN ISKRENO PRIZNAO: Proteklih mesec dana su mu Grobari mnogo nedostajali!
Andrea Trinkijeri o predstojećem meču protiv Trenta, Foto: Starsport©

Uželeo se

ITALIJAN ISKRENO PRIZNAO: Proteklih mesec dana su mu Grobari mnogo nedostajali!

Italijanski stručnjak jedva čeka da ponovo oseti atmosferu u Areni

Objavljeno:

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegov tim protiv Trenta u 6. kolu Top 16 faze Evrokupa očekuje specifičan i težak meč.

- Posle skoro mesec dana se vraćamo u Arenu, malo smo se uželeli igranja u toj atmosferi, iako imamo fantastičnu podršku gde god da se pojavimo. Utakmica sa Trentom je specificna i na svoj način izuzetno teška. Oni imaju dobre igrače, u stanju su da odigraju dobro, ali to u ovoj Top 16 fazi nisu do sada pokazali - rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Andrea Trinkijeri se uželeo Grobara
Andrea Trinkijeri se uželeo Grobarafoto: Emilija Jovanović

Poslednji meč Top 16 faze crno-beli dočekuju na prvom mestu u grupi E sa četiri pobede i jednim porazom, dok je Trento na cetvrtoj poziciji sa svih pet poraza.

- Sada nemaju šta da izgube i igraju da ostave što bolji utisak u svom poslednjem meču sezone u ovom takmičenju. Sa druge strane, nama pobeda dugoročno može mnogo da znači. Ali, moramo ići korak po korak. Za početak, želimo da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu - zaključio je Trinkijeri.

Novica Veličković
Novica Veličkovićfoto: Starsport©

Kapiten crno-beli Novica Veličković kaže da njegov tim meč sa Trentom mora da odigrao maksimalno koncentrisano.

- Igramo protiv ekipe koja ima šta da pokaže i verujem da će dati sve od sebe da u poslednjem mecu ostave što jači utisak. Moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni da 40 minuta igramo u jakom ritmu. Posle mesec dana igramo u Areni, prethodni put je bila puna. Iskreno, mnogo bi nam značilo da i sada poseta i energija sa tribina budu na slicnom nivou - poručio je Veličković.

Utakmica između košarakaša Partizana i Trenta igra se u sredu od 21 sati u "Štark Areni", a trijumf protiv italijanskog tima, doneo bi ne samo prvo mesto u grupi koje je tim Partizana već izborio, već i ukupno najbolji učinak u čitavom Evrokupu.

Na taj način, crrno-beli bi obezbedili prednost domaćeg terena u svim kasnijim fazama takmičenja, bez obzira na ime protivnika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.