ŠAKOTA PUN OPTIMIZMA POSLE CEDEVITE: Idemo da igramo i da se borimo!
Dragan Šakota, Foto: Adria Media TV

zadovoljan

ŠAKOTA PUN OPTIMIZMA POSLE CEDEVITE: Idemo da igramo i da se borimo!

- Čestitke igračima za pobedu koja je ostvarena ubedljivo

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju i tako ubeležili zlata vredan trijumf u borbi za treću poziciju.

Dragan Šakota je ponovo vodio tim nakon što je odsustvovao zbog udravstvenih problema.

- Čestitke igračima za pobedu koja je ostvarena ubedljivo. Nadoknadili smo razliku iz Ljubljane, što je bio jedan od zadataka. Početak je bio baš kako treba. Jedini problem koji smo imali u prvom poluvremenu jeste ofanzivni skok protivnika, ali i to smo kasnije sredili. Ovo je ekipa koja igra brzu košarku, izdržali smo sva iskušenja i priveli kraju meč. S optimizmom gledam na preostala dva kola - rekao je Šakota.

Istakao je i kako mu je bilo da gleda ekupu u Vitoriji sa malih ekrana.

- Nije mi bilo lako da gledam tu utakmicu. Otkako se ekipa vratila na aerodrom održali smo sastanak i rešili smo da podignemo atmosferu, to je najvažnije. Nikom nije prijatno, ni igračima ni trenerima kada ekipa igra promenjivo. To nije fenomen koji prati samo nas, hteli, ne hteli, znali smo da ova utakmica ima veću važnost, ali ako je nešto bilo važno iz meča u Vitoriji onda je to podeljena minutaža. Gledao sam Fenerbahče danas, oni su tamo igrali s drugačijim sastavom, što je takođe važno kada može da se podeli minutaža.

Treće mesto je praktično osigurano.

- Ne možemo da izbegnemo najbolje ekipe. Nema kalkukacija. Objektivno do danas je postojala opasnost da se ne plasiramo u plej-of. Imali smo slučaj Primorske koja je bila daleko ispred nas donedavno, a oni su sada i dalje u poziciji za plej-of, uprkos svim izmenama u timu. Nemamo šta da razmišljamo, idemo da igramo i borimo se.

Zvezda ponovo nije bila kompletna...

- Fenomen da nismo kompletni se nastavlja i danas. Nismo koristili Dženkinsa, jer nije bio dovoljno spreman, a važan je igrač. Imali smo problem i sa Stratosom Perperogluom, hteli smo da se što pre vrati, a videli smo da to nije baš moguće. Morali smo da vodimo računa o nekim stvarima, oporavku iz duge povrede... Evo, Marko (Jagodić Kuridža) se dosta dugo uklapao, pa se povredio i onda dugo igrao na energiju. Evo, večeras je odigrao mušku partiju, pokazao je druge kvalitete Probao je, malo je trenirao, rekao je da se oseća malo bolje sa svakim treningom. On je igrač fizikalija, ne oseća se dobro kada igra, a ne može da se spusti u stav. Očekujem da će biti spreman za sedam dana - rekao je Šakota.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.