GROM IZ VEDRA NEBA: Crvena zvezda dovela još jednog plejmejkera!
Foto: Emilija Jovanović

Neočekivano

GROM IZ VEDRA NEBA: Crvena zvezda dovela još jednog plejmejkera!

U pitanju je igrač sa iskustvom iz Evrope, ali i iz Razvojne NBA lige

Objavljeno: 12:21h

Grom iz vedra neba! Svi su mislili da je Crvena zvezda završila sa pojačanjima za ovu sezonu nakon dolazaka Jagodića-Kuridže, Štimca i Pantera, međutim, na Mali Kalemegdan je stiglo još jedno novo ime.

U pitanju je iskusni plejmejker Kejlin Lukas, javlja portal "Red Star Belgrade"!

Amerikanac je već upisan u Registar KSS kao novi igrač crveno-belih, iako iz kluba još niko nije potvrdio njegov dolazak.

On će imati pravo da igra u ABA ligi i Evroligi, pošto je poslednji rok za dovođenje novih igrača da bi mogli da igraju u ABA ligi 15. februar.

Lukas je prošle godine igrao u filijali Detroit Pistonsa u Dži ligi, gde je na 38 utakmica prosečno beležio 21,8 poena i 5,5 asistencija.

Pored Pistonsa jedan kraći period bio je član Memfisa. Bilo je tokom 2014. godine. Za Grizlije je, kao i za Pistonse, odigrao samo jedan meč u najjačoj ligi sveta.

Kalin Lukas odmah posle koldža došao je u Evropu. Njegov prvi klub bio je Olimpijakos, pre devet godina. Nije se Amerikanac dugo zadržao u Grčkoj, pošto je otpušten, sreću je potražio u turskom Banvitu. Igrao je još za Ankaru (37 utakmica, u proseku 16,2 poena i 4,8 asistencija), pa imao epizodnu ulogu u Hapoelu iz Jerusalima.

Poslednje dve godine Lukas je u Americi. Igra za razvojne timove. U toj ligi zabeležio je ukupno 150 mečeva i prosečno ubacivao 18,7 koševa, uz pet asistencija.

Zvezda je pre nekoliko dana prosledila Filipa Čovića i Ognjena Kuzmića u FMP, a s obzirom da je jedini pravi plejmejker po vokaciji Lorenzo Braun u poslednje vreme u slabijoj formi, ovo je možda i logičan potez.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.