DOŠLO JE VREME DA SE KAŽE HVALA LEGENDI: 'Big ticket' ubuduće pod svodovima čuvene hale!
Kevin Garnet u društvu Redžona Ronda i trenera Doka Riversa, Foto: AP

Tako to rade velikani

DOŠLO JE VREME DA SE KAŽE HVALA LEGENDI: 'Big ticket' ubuduće pod svodovima čuvene hale!

Broj legendarnog Kej Džija odlazi u penziju

Objavljeno:

Boston Seltiksi su odlučili da se oduže Kevinu Garnetu za sve što je uradio tokom svog boravka u klubu i to na način na koji to radi većina NBA timova.

Njegov dres sa brojem 5 biće povučen iz upotrebe i podignut pod svodove "Ti Di Gardena".

- Počastvovan sam i zahvalan što je moj broj penzionisan u Seltiksima. Uvek ću imati ogromno poštocanje i zahvalnost vlasnicima, Deniju Ejndžu, Doku Riversu, kojim bivšim saigračima i celoj naciji Seltiksa - poručio je Garnet.

Legendarni bivši košarkaš bio je uz Pola Pirsa i Reja Alena ključni igrač u ekipi koja je 2008. godine donela 17. i ujedno i za sada poslednju titulu "keltima" posle 22 godine čekanja.

- Od dolaska u leto 2007, Garnet je promenio sve kod nas. Njegova potpuna posvećenost pobeđivanju bila je presudan faktor u osvajanju titule 2008. On će mi uvek biti omiljeni Seltiks - rekao je suvlasnik kluba Vik Grusbek.

Garnet je odigrao 396 utakmica za Seltikse nakon dolaska iz Minesota Timbervulvsa i prosečno beležio 15,7 poena uz 8,3 skokova, 2,7 asistencija, 1,2 ukradene lopte i 1 blokadu po meču.

- Kevin je davao sve od sebe za Seltikse na svakom treningu, svakoj utakmici. Njegova jedinstvena mešavina energije, inteligencije i talenta je izvukla najbolje iz saigrača i trenera - rekao je predsednik košarkaških operacije Seltiksa Deni Ejndž.

On je 24. igrač kome će Boston povući broj iz upotrebe, a pre njega je istu čast doživeo njegov nekadašnji saigrač Pol Pirs.

Garnet je odigrao 21 sezonu u najjačoj ligi na svetu, od čega je najviše vremena proveo u Minesoti koja još nije uradila ono što su radili Seltiksi, a igrao je kratko i za Bruklin.

Jedini je igrač u istoriji koji je postigao najmanje 25.000 poena, uz 10.000 skokova, 5.000 asistencija, 1.500 ukradenih lopti i 1.500 blokada.

Takođe, jedini je pojedinac sa prosekom od najmanje 20 poena,10 uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja po susretu u šest uzastopnih sezona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.