MARINA MALJKOVIĆ ČESTITALA KINI PLASMAN NA OI: Znam kroz šta su sve prošli! Našom igrom nisam zadovoljna!
Marina Maljković, Foto: Starsport©

SELEKTORKA OTVORENO KAO UVEK

MARINA MALJKOVIĆ ČESTITALA KINI PLASMAN NA OI: Znam kroz šta su sve prošli! Našom igrom nisam zadovoljna!

Novinare je zanimalo i koliko je ovakva utakmica bila potrebna njenom timu, Maljkovićeva je prvo istakla da se evropske reprezentacije "nisu proslavile" ni u jednoj grupi kvalifikacija za Olimpijske igre

Objavljeno:

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da nije zadovoljna izdanjem svoje ekipe na večerašnjem meču protiv Nigerije, da su njene izabranice imale mnogo uspona i padova i da su ti padovi bili ružni.

- Bilo je onako kako smo očekivali, teško, fizički zahtevno, nije bilo iznenadjenja. Ne mogu biti zadovoljna, imali smo uspone i padove, a ti padovi su bili ružni, to je najbolja reč. Sutra igramo protiv još jednog afričkog tima, moramo da pobedimo. Toliko je jednostavno - rekla je Maljkovićeva novinarima posle utakmice.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Nigeriju sa 70:64 i došla na korak od plasmana na Olimpijske igre u Tokiju.

Novinare je zanimalo i koliko je ovakva utakmica bila potrebna njenom timu, Maljkovićeva je prvo istakla da se evropske reprezentacije "nisu proslavile" ni u jednoj grupi kvalifikacija za Olimpijske igre.

- Ženska košarka je napredovala svuda u svetu, Japan ima fantastičan tim, Kina... jedno je igrati Eurobasket a drugo je igrati na ovom nivou gde su fizikalije, brža košarka, jača, agresivnija... - rekla je Maljkovićeva.

Marina Maljković
Marina Maljković foto: Starsport©

- Ako me pitate da li me raduje kad igramo ovakve utakmice, odgovor je da. Ovo je realnost. Ženska košarka je napredovala u svetu, a na moju veliku žalost evropska košarka je pala. Raduje me što igramo ovakve utakmice, one su potrebne ovom timu - dodala je ona.

Srbija sutra igra protiv Mozambika.

- Nema taj kvalitet kao Nigerija, ne možemo da govorimo neistinu. Mozambik je slabiji tim od Nigerije ali je isto tim koji želi... Namučuli se i da dodju ovde, imali su neke poteškoće u putu, bore se, gunu na terenu, sigurno će se boriti da pobede - rekla je Maljkovićeva.

Selektorka Srbije je, takodje, čestitali Kini plasman na Olimpijske igre.

- Znam kroz koliko teška vremena prolaze. Nadam se da će se ti zdravstveni problemi brzo završiti. Zaslužili su to - rekla je ona.

Utakmica protiv Mozambika igra se sutra od 17.00.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.