Apsolutni MVP: Nikada niko u NBA kao Stef Kari! (FOTO) (VIDEO)

Opet prvi u istoriji

Apsolutni MVP: Nikada niko u NBA kao Stef Kari! (FOTO) (VIDEO)

Košarkaš Voriorsa je dobio sve glasove u takmičenju za najkorisnijeg igrača sezone
Objavljeno: 19:43h

Očekivali smo svi da će Stef Kari drugu godinu zaredom dobiti MVP nagradu u NBA, ali sigurno niko nije očekivao da će glasanja za najkorisnije igrača u sezoni izgledati ovako. Kari se vratio na parket sa 40 poena i ispisao istoriju, Majami izjednačio protiv Toronta! (VIDEO) Strašni šuter Golden Stejta je prvi košarkaš u istoriji lige koji je jednoglasno proglašen za MVP-ija, sa svih 131 glasom. Od novinara je dobio 130 i onaj jedan od fanova najjače lige na svetu.

Pre njega najblići takvom poodvigu su bili Šakil O'Nil 2000. i Lebron Džejms 2013. godine kada im je po jedan glas nedostajao za jednoglasnu odluku.
Kari se na ovaj način upisao u istoriju američkog sporta i stao rame uz rame sa Tomom Brejdijem (američki fudbal) i Vejnom Greckim (hokej) koji su svojevremeno takođe jednoglasno bili proglašavani za najbolje pojedince u svojim sportovima, dok se takva situacija u bejzbolu dogodila 17 puta.
Da ne zaboravimo da pomenemo da je on 11. košarkaš u istoriji koji je dve godine zaredom dobijao priznanje za najkorisnijeg igrača sezone.
Kada bismo počeli da nabrajamo koje je sve rekorde srušio i postavio, bilo timski, bili individualno, Stef Kari, ove sezone, bilo bipotrebno dosta vremena, ali izvojićemo to da je ubacio najviše trojki ikada u ligaškom delu sezone - 402, prvi u istoriji koji prosečno postiže 30 poena za manje od 35 minuta igre na mečevima, a da je sa Voriorsima srušio rekordni skor Čikaga sa 73 pobede i samo 9 poraza u ligaškom delu sezone.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.