HEMIJA!
Foto: Emilija Jovanović

ZADOVOLJAN

HEMIJA!

- Znali smo da je ovo velika utakmica i ako postoji jedna reč koja opisuje sve...

Objavljeno: 23:09h

Uspeo je Partizan da slomi tvrd orah zvani Darušafaka i napravi veliki iskorak ka plasmanu u narednu fazu Evrokupa.

Andrea Trinkijeri je bio zadovoljan prikazanim i mišljenja je da je hemija njegov igrača bila presudna.

- Znali smo da je ovo velika utakmica i ako postoji jedna reč koja opisuje sve, to je hemija. Imali smo hemiju sa navijačima, vrlo je teško odigrati ovakvu utakmicu, ali smo imali odličan napor. Bili smo energetski dobri potkovani, i sa ovakvom hemijom u svlačionici nismo mogli da izgubimo utakmicu.

- Nije nikada lako igrati ovakve utakmice. Svi znamo, igrači, treneri da moramo da dobijemo. Nije lakše, ali je puno lepše igrati… Do sutra ću razmišljati o napadu, ali ova utakmica se igra sa energijom, odbranom i skokom. Ja sam tražio te stvari uz lopte koje su bile 50/50 i dobio sam ih. Možemo pričati o otvorenim šutevima koje smo promašili, ali mislim da je to posao za sutra. Večeras moramo gledati da je ekipa napravila veliki posao. Jedina stvar, ako moramo da budemo pedantni, jeste da nismo igrali poslednja tri-četiri minuta kako bi se morale igrati ovakve utakmice. To je mala mana, izašle su naše mane. Staviš rezultat ispred svega, ali sada je vreme da se uživa, a sutra ćemo razmišljati - rekao je Italijan.

Dotakao se i Rašona Tomasa...

- Nije u najboljoj formi, ali kada je dobar, ni dva ne mogu da ga čuvaju. U Istanbulu je dobio udarac u rame, ali je stisao zube i igrao kao svi drugi. Ekipi je danas trebalo iskustvo i šut.

Kao i Uroša Trifunovića.

- Uroš je bio ne samo dobar, nego fantastičan u prvom poluvremenu. Pomogao je ekipi kada je ekipa ušla u „rupu“ i svaki igrač želi da dobro igra ovakve utakmice. U drugom delu mi se nije dovoljno dopao, ali ja mislim da će on biti dobar igrač. Nemam mnogo sumnje u njega. Njemu samo fali malo strpljenja i da bude bezobrazan u nekim situacijama. Mislim da je cela ekipa odigrala vrhunsku odbranu, Rade i Birča su pokrili igrače jako dobro.

Za kraj je rekao da nikada nije u potpunosti zadovoljan, ali da da se cilj polako ostvaruje.

- Moraš da imaš sistem rada, jasne ciljeve, vratiti da Partizan bude ozbiljan klub i da igra ozbiljnu košarku, da dres bude važniji od imena na dresu. Svaki dan naučim šta je odgovornost. Cilj mi je to bio, ali do njega mora da postoji filozofija. Mora se videti koje igrače treba da dovedeš i koje igrače da igraš. Nama je tim važniji od svih, mi moramo igrati, misliti i živeti kao tim. Zadali smo to, sa velikom energijom. Ni od koga ne zavisimo, a svi su važni. Sve ekipe su u velikim problemima sa povredama, igra se mnogo, jako je tvrđa igra. Najgore je kada sve napraviš dobro, jedan igrač se povredi i ti moraš iz početka. Peglamo u odbrani sve, igramo u istom ritmu. Ja neću nikada biti zadovoljan, moramo da budemo bolji, da napad bude bolji - rekao je Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.