CIVILIZACIJSKE RAZLIKE: Pogledajte kako se od Kobija Brajanta oprostio Donald Tramp, a kako Barak Obama
Foto: Profimedia/AP/EPA/Michael Reynolds

različitost u iskrenosti

CIVILIZACIJSKE RAZLIKE: Pogledajte kako se od Kobija Brajanta oprostio Donald Tramp, a kako Barak Obama

I bivši i sadašnji predsednik SAD su se oglasili povodom pogibije Kobija Brajanta i još 9 osoba

Objavljeno:

Tragična pogibija Kobija Brajanta i još 8 osoba, među kojima je i njegova trinaestogodišnja ćerka Điana, potresla je čitavu planetu.

Povodom nezapamćene tragedija koja se dogodila oglasili su se i sadašnji i bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Donald Tramp se oglasio putem Tvitera sledećim rečima:

- Izveštaji kažu da je jedan od najvećih košarkaša Kobi Brajant uz još troje ljudi poginuo u padu helikoptera u Kaliforniji. To je užasna vest.

Čini se da je aktuelni predsednik Amerike izdao svoje saopštenje previše kruto i mnogi su ovo protumačili kao kurtoazno saopštenje.

S druge strane, Barak Obama se oglasio, prema mišljenju većeg dela javnosti, daleko toplijim i prisnijim rečima u kojima izražava žaljenje ne samo zbog pogibije velikog sportiste, već i zato što su živote izgubile i tri devojčice.

I to je ono što mnogi u ovoj situaciji izostavljaju kao činjenicu, da je možda i daleko veća žalost to što su živote izgubile tri devojčice, među kojima i Brajantova ćerka, pred kojima je tek bio život.

- Kobi je bio legenda na terenu i tek što je započeo nešto što je trebalo da bude značajno drugo poglavlje njegovog života. Ali gubitak Điane još više slama srca za roditelje poput nas. Mišel i ja šaljemo ljubav i molitve Vanesi i porodici Brajant u ovom nezamislivom danu - poručio je Obama.

Porodica Obama je bila vrlo bliska sa Kobijevom porodicom i bili su prijatelji.

Da ne zaboravimo da napomenemo da se Donald Tramp ponovo oglasio nešto kasnije daleko emotivnijom porukom u kojoj je izjavio saučešće i izrazio tugu zbog tragedije koja se dogodila.

- Kobi Brajant, uprkos tome što je istinski bio jedan od najvećih košarkaša svih vremena, on je tek počinjao svoj život. Voleo je svoju porodicu mnogo, i sa toliko strasti je gledao na budućnost. Gubitak njegove predivne ćerke Điane čini ove trenutke preteškim. Melanija i ja izjavljujemo najdublje saučešće Vanesi i divnoj porodici Brajant. Neka Bog bude s vama - poručio je nešto kasnije Tramp.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.