OKLAHOMA OVACIJAMA DOČEKALA VESTBRUKA: Posle su isprašili njegov Hjuston za sve pare!
Rasel Vestbruk, Foto: AP

nba

OKLAHOMA OVACIJAMA DOČEKALA VESTBRUKA: Posle su isprašili njegov Hjuston za sve pare!

Bivši MVP lige je prvi put gostovao u gradu u kome je 10 godina bio domaćin

Objavljeno: 09:13h

Samo četiri meča noćas u NBA ligi, a kao centralni izdvojen je onaj odigran u Oklahomi, gde je po prvi put od odlaska iz tog grada gostovao Rasel Vestbruk.

Popularni Ras letos je napustio Tandere posle deset godina, dočekan je i ispraćen velikim aplauzima, međutim domaćini nisu imali milosti za njegov Hjuston - 113:92.

Ovo je sedma pobeda Oklahome u poslednjih osam utakmica, čime je mesto u Top 8 na Zapadu praktično učvršćeno. Rakete su poražene posle tri vezane pobede...

Od samo starta utakmice jasno je bilo u kom pravcu ide ovaj meč. Džejms Harden džentlmenski je prepustio ulogu glavne zvezde Vestbruku, što je ovaj maksimalno iskoristio i ubacio 34 poena (šut iz igre 14/26).

"Brada" je na terenu proveo samo 26 minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da ispali čak 17 hitaca, od kojih je pogodio samo pet. Ukupno 17 poena i još jedan njegov meč s manje od 30 odsto uspešnosti iz igre... Ako u obzir uzmemo da su preostala tri startera zajedno pogodila još samo pet puta iz igre, jasno je da gosti iz Teksasa nisu imali šta da traže na ovom meču.

Od prve deonice Oklahoma je imala dvocifrenu razliku. Utakmica je definitivno rešena krajem trteće deonice, kada su domaći poveli sa 89:65 i otišli na nedostižnih +24.

U pobedničkom sastavu najbolji je bio Danilo Galinari sa 23 poena, 11 skokova i 4 asistencije. Tri poena manje ubacio je Šej Gildžes Akleksander, dok se Kris Pol zaustavio na 18.

Detroit Pistonsi vodili su gotovo čitav meč protiv Klivlenda i na kraju sve prosuli. U produžetku. Tristan Tompson, junak pobede Kavalirsa ubacio je 35 poena i uhvatio 11 lopti. Pistonse su vodili Andre Dramond (28 poena) i Derik Rouz (27).

Na krilima odličnog Endrua Viginsa (23 poena, 8 asistencija) Minesota je slavila protiv Portlanda (Lilard 20 poena), dok je Filadelfija uz odlično šutersko veče Džoša Ričardsa (29 koševa) nadigrala Boston - 109:98.

NBA, rezultati:

Detroit - Klivlend 112:115 Filadelfija - Boston 109:98 Minestota - Portland 116:102 Oklahoma - Hjuston 113:92

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.