DA LI ĆE ZVEZDA ISTUPITI IZ ABA LIGE?! Čović nije hteo da preti, ali je imao šta da kaže o tome!
Filip Sunturlić i Nebojša Čović na konferenciji, Foto: Espreso

i o tome je bilo reči

DA LI ĆE ZVEZDA ISTUPITI IZ ABA LIGE?! Čović nije hteo da preti, ali je imao šta da kaže o tome!

Predsednik crveno-belih je između ostalog rekao da ne želi da se bavi time šta ako se desi ovo ili šta ako se desi ono

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Košarkaši Crvene zvezde nisu se pojavilia na meču protiv Budućnosti u ABA ligi koji je bio zakazan za ponedeljak od 18 časova.

Iz srpskog kluba su odlučili da ne putuju na utakmicu u Podgoricu usled političkih dešavanja i situacije u Crnoj Gori, kao i zato što srpske bezbednosne agencije su poručili da ne može da se delegaciji crveno-belih garatnije sigurnost i bezbednost.

Zbog svega toga je u 16.30 konferenciju za medije održao Nebojša Čović koji je objasnio šta se sve dešavalo u poslednjih 48 sati na relaciji Zvezda - ABA liga - Budućnost, zbog čega je odlučeno da se ne putuje na meč, ali se dotakao i budućnosti, kako same regionalne lige, tako i učešća Crvene zvezde u njoj.

- Zvezda je perjanica košarkaške lige. Imamo i mi žestoku, vrelu atmosferu, ali ne očekujte da mi uvažavamo nešto, ako neko ne uvažava Zvezdu. Uz sva uvažavanja ostalih klubova, Zvezda je i regionalni i evropski, ali i svetski brend. Nećemo dozvoliti da nas niko gazi. Ja volim da kažem sačuvaj me bože od arogancije velikog. Ne znam kako bi izgledala ABA liga bez Crvene zvezde i ne bih želeo da se to desi, ali ne mogu da isključim, niti bih mogao da diskutujem o tome, niti želim, jer to može da se tumači da mi sada nešto pretimo - rekao je Čović na priče o eventualnom istupanju iz ABA lige.

On se kasnije u razgovoru s novinarima još jednom osvrnuo kako gleda na dalji razvoj situacije.

- Gledam optimistički. Apelujem da se prizovemo razumu. Kao inženjer nisam školovan da nešto rušim nego da gradimo. To što smo analitički, čvrsti u odbrani svojeg, šta da radimo? Ali sigurno je jedno: Crvena zvezda je postojala mnogo pre ABA lige. I Crvena zvezda će preživeti mnoge lige - poručio je Čović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.