Evroligaš želi centra kome je Jokićev dolazak u NBA upropastio karijeru! A bio je predviđen za Ol star igrača!
Nikola Jokić i Kenet Farid dok su zajedno igrali u Denveru, Foto: AP

Spašava karijeru

Evroligaš želi centra kome je Jokićev dolazak u NBA upropastio karijeru! A bio je predviđen za Ol star igrača!

Pominje se kao jedna od opcija za centarsku poziciju

Objavljeno:

Makabi iz Tel Aviva mora da traži rešenja na centarskim pozicijama usled čestih povreda koje pogađaju njegove visoke igrače.

"Ponos Izraela" ove godine gura odlično u Evroligi i ima visoke ambicije, ali su problem česte povrede i odsustva "petica" koje se takoreći naizmenično povređuju.

Sada je već jasno da će Tarik Blek odsustvovati sigurno još najmanje mesec dana i zato u Tel Avivu traže igrače na tržištu, a izbor su suzili na dva imena - Kenet Farid i Tomas Robinson.

Kenet Farid bi mogao da stigne u Evropu
Kenet Farid bi mogao da stigne u Evropufoto: AP

Farid je prekaljeni NBA as, bivši reprezentativac SAD koji je osvojio zlato na Mundobasketu u Španiji 2014. godine, predodređen da jednog dana bude Ol star igrač, međutim, karijera mu je krenula nizbrdo kada je u Denver stigao naš Nikola Jokić.

U prvoj sezoni su još i igrali zajedno na terenu, međutim, onda je trener Meloun počeo da uviđa da ima veću korist kada je Srbin sam na poziciji centra i počela je da se smanjuje minutaža Faridu sve dotle dok u potpunosti nije iščezla.

Usledili su trejdovi u Hjuson i u Bruklin da bi se potom odlučio da karijeru nastavi u Kini, gde mu je sada u decembru istekao ugovor sa Žejangom i može kao slobodan igrač da stigne u Evropu.

I Robinson je takođe prekaljeni NBA igrač, a odigrao je i sezonu u Evropi za Himki. Poslednji klub mu je Mejn Red Klous, koji je filijala Boston Seltiksa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.