STIV KER KONAČNO PROGOVORIO O SMAILAGIĆU: Srpsko čudo će dobiti svoju šansu!
Alen Smailagić na Espreso intervjuu, Foto: Filip Plavčić

ON SE ČEKAO!

STIV KER KONAČNO PROGOVORIO O SMAILAGIĆU: Srpsko čudo će dobiti svoju šansu!

NBA parketi će po svemu sudeći postati bogatiji za još jednog Srbina

Objavljeno: 12:19h

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Alen Smailagić konačno bi mogao da dobije priliku da debituje na velikoj sceni.

On je draftovan od strane tima iz Oklanda na ovogodišnjem draftu, ali je pred početak sezone povredio skočni zglob, što je usporilo njegovu inkluziju u NBA ligu.

Otkako se oporavio od te povrede, igrao je za Santa Kruz Voriorse, Dži-lig filijalu Golden Stejta, a imao je prosek od 16.8 poena i 5.8 skokova, uz 1.3 ukradene lopte i 1.2 asistencije po utakmici na 11 duela.

Alen Smailagić
Alen Smailagić foto: Printscreen/Youtube

Povreda Glena Robinsona je otvorila vrata Smailagiću, pa bi mogao da debituje vrlo brzo. Bio je na klupi protiv Minesote, a trener Stiv Ker je najavio šansu za Srbina, ali ne preterano veliku.

- Ne računam na njega u rotaciji samo zbog toga što su nam svi centri zdravi, ali postoji prostor gde bi mogao da ga ubacim. Možda krajem četvrtine kao šutera ili ako poželim da promenim tempo igre kada stvari ne funkcionišu dobro. Mogao bih da napravim takav potez. Svi imaju priliku dok god su u sastavu. I za njega postoji šansa da uđe, ali s obzirom da su nam svi centri zdravi nije plan da bude u rotaciji - naveo je trener Voriorsa Stiv Ker.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.