BOGDAN IDE U DENVER, ZA BOGDANA SE INTERESUJU LEJKERSI? Ovo je jedina prava istina o tome gde će na kraju srpski as
Da li će Bogdanović dobiti ugovor sličan onom koji ima Badi Hild?, Foto: AP

ekskluzivno

BOGDAN IDE U DENVER, ZA BOGDANA SE INTERESUJU LEJKERSI? Ovo je jedina prava istina o tome gde će na kraju srpski as

Prelomna sezona za najboljeg našeg igrača na Svetskom prvenstvu u Kini

Objavljeno: 15:30h

Budućnost Bogdana Bogdanovića može se drastično promeniti u toku ove ili na kraju postojeće sezone. Mnogo je priče proteklih dana bilo o tome gde bi srpski reprezentativac, kome u junu ističe ugovor sa Sakramentom, mogao da nastavi profesionalnu karijeru.

Pojedini američki novinari pisali su kako je vrlo izvesno da će Bogdan promeniti sredinu vrlo brzo, ali se bivši as Partizana nije oglašavao.

Pominjali su se Lejkersi i Denver kao sledeće destinacije Srbina, međutim, kako Espreso.co.rs nezvanično saznaje iz krugova bliskih samom košarkašu, Bogdanović će sasvim sigurno do kraja ugovora ostati u Sakramentu.

- To veze s mozgom nema. Bilo koja priča, danas, 24. decembra, da nešto treba se dogodi 1. juna sledeće godine je potpuno besmislena. Pisanja raznih medija o tome kako će Bogdanović napustiti redove Sakramenta i preći negde su totalna glupost - rekao nam je izvor blizak našem košarkašu.

Na kraju sezone Bogdanović će dobiti status ograničenog slobodnog agenta, što znači da će moći da dobija ponude ostalih u NBA ekipa, ali Sakramento će imati povlašćeni položaj u trci za potpis, pa bi u slučaju izjednačavanja eventualne ponude naš košarkaš ostao u Kaliforniji.

Ove sezone je predviđeno da Bogdan zaradi 8.529.383 dolara, što je manje nego u obe prethodne sezone (2017/18: 9.470.5134, 2018/19: 9.000.000),

Sakramento je bio spreman da mu ponudi četvorogodišnju saradnju vrednu 51,7 miliona dolara, ali je Srbin odlučio da odbije tu ponudu i testira tržište na kraju sezone, uveren da bi mogao dobiti mnogo više od 13 miliona dolara po sezoni.

Bogdan Bogdanović u 25 odigranih mečeva ove sezone beleži 14,6 poena, 5 skokova i 4 asistencije, uz 40 odsto uspešnosti u šutu za 3 poena.

BONUS VIDEO:

ESPRESO NA LICU MESTA: Bogdan Bogdanović proglašen za najboljeg igrača Srbije u 2019. godini


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.