KAKVI DERBIJI U NBA: MVP Adetokumbo jači od dua Lebron-Dejvis! Hjuston se vratio sa -16 protiv Klipersa!
Janis Adetokumbo je još jednom pokazao zašto je MVP, Foto: EPA/Tannen Maury

NBA

KAKVI DERBIJI U NBA: MVP Adetokumbo jači od dua Lebron-Dejvis! Hjuston se vratio sa -16 protiv Klipersa!

Sjajni mečevi su odigrani tokom noći između četvrtka i petka

Objavljeno: 08:53h

Dva derbija su odigrana prethodne noći u NBA, a najveću pažnju je verovatno privukao okršaj najbolje ekipe Zapada i najbolje ekipe Istoka, odnosno dva tima sa najboljim skorom u dosadašnjem toku sezone.

Milvoki je pobedio Lejkerse u Viskonsinu 111:104 i tako stigao do trijumfa više, pa se sada može pohvaliti kao jedini tim u ligi sa skorom 25-4, a naneo je gostima drugi uzastopni poraz.

Janis Adetokumbo, prošlogodišnji MVP, blistao je u okršaju sa možda i najboljim tandemom lige Lebron Džejms - Entoni Dejvis i uz to postavio rekord karijere.

"Grik frik" je meč završio sa 34 poena uz rekordan broj postignutih trojki (5/8), a na to je dodao i 11 skokova i 7 asistencija.

S druge strane, Dejvis je bio najefikasniji akter meča sa 36 poena, dok je Lebron ostvario tripl-dabli sa 21 poenom, 12 skokova i 11 asistencija. Deni Grin je postigao takođe 21 poen.

Ipak, ono što je prevagnulo u ovom susretu jeste raspoloženija i bolja klupa, pošto je odnos u poenima koje su doneli rezervisti bio 34:4 u korist Baksa.

Odličan je bio veteran Džordž Hil sa 21 poenom, dok je Midlton dodao 15.

Po završetku meča je viđena i zanimljiva scena kada su se na centru terena okupila grčka braća Adetokumbo, pošto Janis od ove sezone za saigrača ima Tanasisa, dok je u timu Lejkersa Kostas.

Odigran je i derbi Zapada i to između takođe pretendenata i favorita za NBA šampionski prsten, a u njemu je Hjuston u gostima bio bolji od Klipersa 122:117 i to posle velikog preokreta.

Roketsi su u jednom trenutku gubili 77:61, da bi potom na četiri i po minuta do kraja meča stigli do vođstva 113:107 i priveli meč kraju u svoju korist.

Ovo je drugi put uzastopno da se ekipa iz Teksasa vraća iz velikog deficita pošto su prethodno nadoknadili -25 protiv San Antonija.

Inače, ovaj duel je ponovo doneo napetost i tenziju u direktnim okršajima Patrika Beverlija i Rasela Vestbruka, samo je ovog puta plejmejker Roketsa izašao kao pobednik, u svakom slučaju.

Beverli je zaradio isključenje nešto manje 3 minuta pre kraja zbog druge tehničke greške, a tehničku je dobio i Vestbruk zbog likovanja dok je igrač Klipersa napuštao teren.

Ipak, razloga za veće zadovoljstvo je bilo to što je bivši MVP lige postigao 40 poena uz 10 skokova i bio najzaslužniji za preokret. Džejms Harden je ubacio 28, a 16 je ubacio Klint Kapela.

U poraženim Klipersima 34 poena Pola Džordža i 25 Kavaija Lenarda, dok je Herel ubacio 19.

NBA, rezultati:

Atlanta - Juta 106:111 Milvoki - LA Lejkers 111:104 San Antonio - Bruklin 118:105 LA Klipers - Hjuston 117:122

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.