KAKVA BRUKA U CRNOJ GORI: Nikola Vučević igrao na NBA Ol staru, a nije ni među kandidatima za sportistu godine?!
Nikola Vučević nije kandiadat za sportistu godine u Crnoj Gori, Foto: EPA/Fazry Ismail

Šta reći?!

KAKVA BRUKA U CRNOJ GORI: Nikola Vučević igrao na NBA Ol staru, a nije ni među kandidatima za sportistu godine?!

Neverovatno je da neko nije uopšte cenio istorijski uspeh koji je napravio crnogorski centar

Objavljeno:

Možemo slobodno reći - bruka u Crnoj Gori u izboru za najboljeg sportistu godine! Nikola Vučević nije ni u užem krugu kandidata za najboljeg sportistu svoje države uprkos svemu što je postigao u prethodnih godinu dana.

Izbor najboljeg sportiste Crne Gore zakazan je za ponedeljak 23. decembar, a već je poznato koji su kandidati u užem krugu i za njih se uveliko može glasati.

Kandidati su rukometašica Jovanka Radičević, gimnastičarka Jovana Marković, reprezentativac u džiu džici Stefan Vukotić, strelac Miloš Božović, odbojkaš Miloš Ćulafić, karatista Mario Hodžić i džudistkinja Jovana Peković.

U Crnoj Gori izbor za sportistu godine ima sistem takav da svaki Savez predloži najboljeg pojedinca iz svog sporta i potom glasaju za najboljeg s time da svoj glas ne mogu dati sportisti koga su oni predložili.

A očigledno da tamo niko ne smatra da to što je Nikola Vučević prošle godine igrao na NBA Ol staru što je pošlo za rukom samo još Vladu Divcu, Peđi Stojakoviću, Goranu Dragiću i Nikoli Jokiću na ovim prostorima, je dovoljan razlog da bude makar kandidat.

Podsećamo da se na Ol staru okupljaju 24 igrača koji su obeležili NBA sezonu i da je to svojevrsno priznanje za svakog igrača, ali se u crnogorskom sportu očigledno vode nekim drugim stvarima i vrednostima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.