MORAMO DA SE DOZOVEMO PAMETI: Šakota i Lazić ne prete šampionu Evrope, ali pokušaće da iznenade!
Lazić i Šakota očekuju da Zvezda pruži dobar otpor, Foto: Starsport©

evroliga, 14. kolo

MORAMO DA SE DOZOVEMO PAMETI: Šakota i Lazić ne prete šampionu Evrope, ali pokušaće da iznenade!

Zvezda je trenutno 12. na tabeli Evrolige sa skorom 5-8, dok je CSKA peti sa osam pobeda i pet neuspeha

Objavljeno:

Crvena zvezda gostuje CSKA u Moskvi u okviru 14. kola Evrolige. Utakmica je na programu u sredu, 18. decembra od 18 časova.

Strateg beogradskog kluba Dragan Šakota naglasio je da su „armejci“ favoriti, a da će njegov tim pokušati da im se suprotstavi na najbolji mogući način.

- CSKA je prvak Evrope. Nije velika razlika u odnosu na tim od prošle sezone. Po rezultatima može da se kaže da su trenutno slabiji, ali to ne znači da neće dosegnuti formu iz prošle godine kada su bili najbolji na Fajnal foru. Analizirajući igru, oni su ekipa koja u nekim momentima igra odbranu i napad gotovo perfektno i predstavljaju model ostalim timovima kako se to radi. Sigurno nam neće biti lako, ali ćemo i mi probati da im posao otežamo - rekao je Šakota za klupski sajt.

Dragan Šakota
Dragan Šakota foto: Starsport©

Branko Lazić je istakao da je najvažnije da ekipa pruži igru dostojnu kluba, a da ako se ukaže šansa pojuri i pozitivan rezultat.

- Duplo kolo, idemo u Rusiju, utakmice se ređaju. Motiv kada je Evroliga u pitanju je uvek tu. Trebalo bi tako da bude i u ABA ligi…Idemo tamo da popravimo utisak nakon Zadra,nadam se da ćemo odreagovati da ćemo se konačno “dozvati pameti” jer je stanje alarmantno što se igre tiče i nekih rezultata. Dakle, prva želja je da odigramo kako treba da igramo, i ako se ukaže prilika da je iskoristimo za pobedu. CSKA je ekipa koja igra redovno F4, osvojili su EL ove sezone, prepuni izvanrednih pojedinaca, uz to igraju na domaćem terenu, i ovaj meč dolazi u nezgodnom trenutku. Moraćemo da odigramo zaista snažnu, pametnu i timsku odbrani kako bi imali čemu da se nadamo - dodao je kapiten crveno-belih.

Zvezda je trenutno 12. na tabeli Evrolige sa skorom 5-8, dok je CSKA peti sa osam pobeda i pet neuspeha.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.