ZAVRŠNICA ZA INFARKT NA DERBIJU U SRBIJI: Drama kakvu košarka ne pamti - sve je rešeno trojkom sa celog terena!
OKK Junior - KK Niš, Foto: Printscreen/Youtube

E, OVO JE KOŠARKA!

ZAVRŠNICA ZA INFARKT NA DERBIJU U SRBIJI: Drama kakvu košarka ne pamti - sve je rešeno trojkom sa celog terena!

Kecmane, gledaš li ovo?

Objavljeno: 09:12h

To se zove gradski derbi! Sastale su se ekipe OKK Juniora i KK Niša.

Oba tima igraju u Prvoj regionalnoj ligi istok, ali njihovi mečevi uvek izazivaju veliko interesovanje, jer su puni neizvesnosti i naboja, kako na terenu tako i pored terena.

Svedoci smo bili prošlogodišnje uzbudljive završnice kada je Junior slavio rezultatom 84:83, ali prošlonedeljnji derbi prepričavaće se još duže.Naime, završnica utaknmice 10. kola bila je više nego uzbudljiva.

KK Niš je u poslednji minut ušao sa 3 koša prednosti 88:85. Košarkaši Juniora prvo smanjuju na koš zaostatka, a posle neiskorišćenog napada Niša prelaze i u minimalno vođstvo. Nišu je ostalo desetak sekundi da pokuša da pobedi. Sekundu pre kraja izborili su dva slobodna bacanja.

Igrač Niša promašuje prvo, ali pogađa drugo i poravnava rezultat – 89:89. Iako se činilo tada da utakmica odlazi u produžetak, košarkaš Juniora Aleksandar Arsić prihvata loptu i u stilu Dušana Kecmana, šutem sa svoje polovine donosi pobedu ekipi Juniora – 92:89.

Ovom pobedom Junior je pretekao gradskog rivala na tabeli i nalazi se na 9. mestu Prve regionalne lige Istok, dok je KK Niš sada deseti. Zanimljivo je da u istom rangu igra još jedna niška ekipa – KK Marinos. Oni su u ovom kolu savladali prvoplasiranu ekipu Bora i sada dele treću poziciju na tabeli sa ekipama iz Surdulice i Prokuplja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportjuga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.