DELIJE GA NISU ŠTEDELE, A HRVAT JE IMAO ŠTA DA KAŽE: Velimir Perasović posle pobede nad Zvezdom!
Velimir Perasović, Foto: Starsport©

13. kolo evrolige

DELIJE GA NISU ŠTEDELE, A HRVAT JE IMAO ŠTA DA KAŽE: Velimir Perasović posle pobede nad Zvezdom!

Baskonija je večeras u Beogradu pobedila Zvezdu sa 72:64 u 13. kolu Evrolige.

Objavljeno: 22:14h

Trener košarkaša Baskonije Velimir Perasović rekao je posle večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom u 13. kolu Evrolige da je ovo bio vrlo bitan meč za njegov tim, i da je dobra odbrana rešila pitanje pobednika.

- Mislim da je ovo jako važna utakmica za nas, posle dva vezana poraza. Znali smo da je Zvezda u dobrom ritmu, nije lako ostvariti tri pobede u nizu. Mislim da smo zaustavili njihov ofanzivni skok, koji nam je pravio probleme u jednoj četvrtini i da je to jedna od stvari koja je presudila - rekao je Perasović novinarima posle meča.

On je dodao da gust raspored znatno utiče na igru svih ekipa koje igraju na više frontova.

- Evroliga je ove godine izdvojila nekoliko ekipa, razlika između tih jakih timova i ovih drugih je velika. Mi ćemo se boriti, ali ima mnogo dobrih ekipa koje će se takmičiti za plej-of. Špansko prvenstvo je jako teško za svaku ekipu, igramo već u petak. Mislim da je slična situacija i sa Zvezdom u ABA ligi ili sa Milanom u Italiji, i to je jedan od razloga zašto neke ekipe gube utakmice u domaćim ligama", kazao je trener Baskonije.

Na pitanje novinara da li ga je iznenadila "bezidejna" igra Crvene zvezde, Perasović je rekao da su njegovi igrači uspeli da iskoriste trenutke slabosti svog protivnika.

- Nekada protivnička ekipa igra onoliko koliko im dozvolite. Pripremali smo se za ovu utakmicu, kada Zvezda potroši energiju koju ima u početku, pogotovo na domaćem terenu, onda postaje teže za njih, a mi smo to iskoristili - zaključio je Perasović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.