GUROVIĆ NIJE JEDINI, NEKI SU ČAK I UBIJALI: Ovo su svi naši košarkaši koji su imali problema s nasiljem
Frend, Danilović, Topalović, Gurović, Foto: Dado Đilas/Nebojša Mandić, Beta, Printscreen

NE BAŠ LASKAVA LISTA

GUROVIĆ NIJE JEDINI, NEKI SU ČAK I UBIJALI: Ovo su svi naši košarkaši koji su imali problema s nasiljem

Istorija nasilja među je dugačka čak i među sportistima, a mi smo probali da se prisetimo svih momaka koji su među obručima zarađivali za život, ali imali i povremene izlete u nasilničko ponašanje. Naravno, neki su bili i žrtve istog

Objavljeno:

Srbijom ove srede, umesto da odzvanja priča oko utakmice Olimpijakosa i Crvene zvezde, meč sezone u fudbalskoj Ligi šampiona za oba tima, odzvanja skandal koji se dogodio u porodici Milana Gurovića.

Naime, bivši igrač Partizana, Crvene zvezde, reprezentacije Jugoslavije, zajednice Srbije i Crne Gore, kao i mnogih drugih košarkaških ekipa, imao je problem sa porodičnim nasiljem, jer je, kako su svi mediji preneli, fizički nasrnuo na ženu, prilikom čega je povredio i ćerku.

- Ćerku sam odgurnuo, zakačio sam je noktom, ima malu rasekotinu. Žena je pozvala Hitnu pomoć i prenemagala se kao da je na samrti, a nema nijednu masnicu - rekao je tom prilikom Gurović.

Redakcija Espreso.co.rs konaktirala je i njegovu suprugu Tanju, koja nam je kratko odgovorila.

- Milan sad nije tu - rekla je najpre, pa nastavila:

- Molim vas, pozovite njega na mobilni. Ja ne želim ništa da pričam, moraćete sve s njim!

Povodom ove priče, rešili smo da se prisetimo i drugih košarkaša koji su imali problema sa nasiljem.

Željko Topalović
Željko Topalović foto: Printscreen

Željko Topalović

Čuveni košarkaš šampionskih generacija Crvene zvezde i Budućnosti, tukao je svoju suprugu Mirjanu Topalović, grizao je za nos i hteo da joj iščupa jezik, tako je ona pričala.

- Život uz tako uspešnog sportistu je bio pun odricanja, ali ja sam pristajala na to, bila sam mu podrška u svemu, zapostavila sam svoju karijeru, brinula sam o porodici i deci, živela u njegovoj senci. On je uvek bio nasilan. Prvi put mi je udario šamar pred porođaj s prvom ćerkom, a onda su se fizički nasrtaji nastavljali, ali ja sam ćutala i kajem se što nisam ranije prijavila - pričala je svojevremeno Mirjana.

Danilović
Danilović foto: Starsport©

Predrag Danilović

Pre šest godina, sadašnji predsednik KSS, a tada bivši košarkaš Predrag Danilović izboden je u jednoj kafanskoj prepisci.

Tadašnji direktor Ugentnog centra Zlatibor Lončar istakao je da je Danilović primljen sa povredama stomaka, glave i ruku, koje su bile veoma ozbiljne i sanirane su tek posle hitnog hirurškog zahvata.

Danilović je povređen u restoranu "Kafanica" oko 2.30 posle ponoći. Srećom, sve se završilo bez fatalnih posledica.

Nikola Bulatović
Nikola Bulatović foto: Espreso

Nikola Bulatović

Bivši reprezentativac Jugoslavije Nikola Bulatović osuđen je svojevremeno zbog silovanja maloletnice koje je počinio 1998. godine.

Posle presude, Bulatović je bio u bekstvu šest godina, da bi po međunarodnoj poternici Interpola bio uhapšen u Dominikanskoj Republici 17. decembra 2011. U zatvoru u Spužu je proveo četiri godine i 15 dana, a od 28. novembra 2015. je na slobodi.

Ceo taj slučaj bio je obavijen ozbiljnim velom tajni, ali to je neka druga tema.

Kimani Frend u dresu Dinamika
Kimani Frend u dresu Dinamika foto: Espreso.co.rs

Kimani Frend

U tom trenutku košarkaš valjevskog Metalca Kimani Frend automobilom je usmrtio 29-godišnju Nevenu Dragutinović u centru Beograda na uglu ulica Cara Dušana i Francuske! Nesrećna devojka je preminula na mestu nesreće, u momentu udara bila je sa sestrom bliznakinjom, koja je posle pretrpljenog šoka prebačena u Urgentni centar. Frendu, kome je izmereno 0,98 promila alkohola u krvi, posle je osuđen na tri godine zatvora.

Viši sud u Beogradu je u kratkom obrazloženju presude ocenio da je bip kriv za pogibiju devojke jer je vozio sa tolikom količinom alkohola u krvi.

Željko Obradović
Željko Obradović foto: EPA/Matteo Bazzi

Željko Obradović

Najtrofejniji srpski i evropski trener, višestruki osvajač Evrolige je kratko vreme proveo u zatvoru zbog udaranja automobilom pešaka koji je nastradao.

Bilo je to krajem 80-tih godina 20. veka.

Luka Lazukić
Luka Lazukić foto: Dado Đilas

Luka Lazukić

Iako mnogi ne znaju, Lazukić je bivši košarkaš, koji je čak nastupao i za mlađe kategorije reprezentacije Jugoslavije, a kao što je već poznato u poslednje vreme, on je navodno fizički nasrtao na tadašnju suprugu, pop zvezdu Natašu Bekvalac.

Vladimir Dašić i Pero Antić u duelu
Vladimir Dašić i Pero Antić u duelu foto: Nebojša Mandić

Vladimir Dašić

Kidnapovao je fotografa jednog sprskog dnevnog lista zbog toga što je pokušavao da ufotka njegovu tadašnju devojku Milenu Ćeranić. Dašić je čak zbog toga kratko bio i u bekstvu.

Dragan Vukčević

Bivši košarkaš podgoričke Budućnosti pretukao je Cetinjanina Branka Lađića, u mestu Rijeka Crnojevića.

Zoran Čiča

Košarkaš, koji se oprobao i kao glumac brutalno je pretukao sudiju Zorana Miloševića na meču Druge lige - Centar između Mladosti 2009 i Slodesa

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.