BOLNICA U CRVENOJ ZVEZDI POSLE FMP: Nije samo Čović, ključni igrač ne može da savije nogu!
Dragan Šakota, Foto: Starsport©

LOŠE VESTI

BOLNICA U CRVENOJ ZVEZDI POSLE FMP: Nije samo Čović, ključni igrač ne može da savije nogu!

Šakota je posle meča sa javnošću podelio nekoliko loših informacija, a progovorio je i o Nenadiću i Jovanoviću, za koje tvrdi da će se "naigrati košarke"

Objavljeno:

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota veoma je zabrinut posle duela sa FMP jer se ponovo povredio plejmejker, ovoga puta Filip Čović.

- Moramo priznati da je FMP odličan tim i da je zasluženo u vrhu ABA lige. Nismo očekivali lak meč, a poremetila nas je i povreda Filipa Čovića. Falila nam je svežina, ali gust raspored nam je u ovom momentu najveći problem - rekao je Šakota, pa malo iskritikovao svoje igrače:

- Svi misle da mi imamo veliku prednost pod košem, međutim, svi igraju. Sve je kasnilo, rotacija, generalno čitava odbrana. Čekali smo poslednjih pet minuta da naša agresivna odbrana sa velikim brojem preuzimanja krene da se isplaćuje. Bez Filipa koji nam je jedina izmena na pleju pravila je veliki problem. Nije ovo NBA pa da možete iz meča u meč ići šetajući po terenu. Momci dobro treniraju, nisu skloni noćnom životu, ali teško je održati energiju na visokom nivou. Još uvek se nisam adaptirao na tim, na njegov karakter... U situaciji sam da snimim ekipu i pomognem u startu, a kasnije će biti i određenih korekcija. Ovo je drugi put da nam je plej povređen u ovoj sezoni i to je jedan od velikih problema. Pokušaćemo da nadoknadimo zaostatak u ABA ligi, verujem da ćemo mi to popraviti.

Branko Lazić
Branko Lazić foto: Starsport©

Kada su u pitanju povrede:

- Kada je Stratos u pitanju, potrajaće njegov oporavak. Lazić je dobio udarac u butinu i ne može da savije nogu, pa ćemo videti da li će zaigrati protiv Baskonije.

Tvrdi da će se i Nenadić i Jovanović naigrati košarke i da će sve leći na svoje mesto.

- Ja ih manje znam, upoznajem ih na treninzima. Tamo vidim jednu lepu energiju, ali tek treba da vidimo šta ćemo sa njima. Sa druge strane, konkurencija na tim pozicijama gde su oni je malo jača. Meni je bilo žao mladih igrača kad nemaju pravu šansu. Mislim da sam jedan od trenera koji je uvek dao šansu mladima. Gledaš da dođeš da središ nešto, ali opet moraš da shvatiš da su u drugom planu. Naigraće se oni košarke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.