ŠAKOTA I DOBRIĆ PRED PUT U MILANO: Oni jure plej-of, a mi ćemo da pokušamo da ih pobedimo!
Dragan Šakota ceni pre svega Etorea Mesinu, Foto: Starsport©

Pred 12. kolo Evrolige

ŠAKOTA I DOBRIĆ PRED PUT U MILANO: Oni jure plej-of, a mi ćemo da pokušamo da ih pobedimo!

Strateg crveno-belih istakao je glavne karakteristike igre Armanija

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota, pred meč 12. kola Evrolige protiv Olimpije u Milanu, izjavio je da očekuje interesantnu utakmicu i dodao da veoma respektuje kolegu Etorea Mesinu.

- Očigledno da je ekipi Armanija cilj plej-of Evrolige, u gornjem su delu tabele. Sa druge strane, učinak u domaćoj ligi im je slab, što je čudno sa takvim sastavom i trenerom. I ostale ekipe po Evropi imaju promenljive rezultate, ali mi nemamo izbor. Nama je ABA liga prioritet, nismo u istoj situaciji, jer oni imaju ugovor i igraće Evroligu i sledeće sezone. Veliki respekt prema treneru Mesini, imaju jak sastav, igraju moderno, menjaju odbrane u zavisnosti od napadača, odgovaraju svim vrstama taktike. Jasno je da imaju visoke ciljeve i očekujem interesantnu evroligašku utakmicu. Voleo bi da odigramo jedan dobar, lep meč u Milanu - rekao je trener Šakota.

Dres Olimpije nose Vladimir Micov i Nemanja Nedović, a Zvezdin košarkaš Ognjen Dobrić ističe da će u Milanu pokušati da dođu do pobede.

- Očekuje nas teška utakmica, protivnik je vrlo kvalitetan. Dobro igraju ove sezone u Evroligi, uz punu halu, ali idemo da odigramo što bolje u Milanu i da probamo da pobedimo. Poraz u Ljubljani nas nije poremetio i očekujem da pokažemo dobro izdanje. Imaju na svim pozicijama kvalitetne igrače, individualno su jaki, ali moraćemo da nametnemo svoj ritam i da pokušamo da dođemo do bodova - rekao je Dobrić.

Utakmica između Olimpije i Crvene zvezde igra se u sutra od 20.45 u dvorani "Mediolanum Forum".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.