TOTALNO LUDILO NA DUELU BOGDANA I BELOG SA JOKIĆEM: Išlo se u produžetak, ali šta tek reći o Hardenovom učinku!
Bjelica u duelu sa igračem Nagetsa, Foto: AP

SJAJNA NBA NOĆ

TOTALNO LUDILO NA DUELU BOGDANA I BELOG SA JOKIĆEM: Išlo se u produžetak, ali šta tek reći o Hardenovom učinku!

Zbog ovakvih utakmica volimo najjaču svetsku ligu

Objavljeno: 09:17h

Preludo veče u Kaliforniji, gde su se sastali Sakramento Kingsi i Denver Nagetsi u srpskom NBA derbiju, utakmici koja je ovde ispraćena sa velikom pažnjom. Ekipa Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice bila je bolja posle produžetka rezultatom 100:97.

Gosti iz Kolorada su gotovo čitav meč imali prednost koja je pretila da dostigne i 20 poena. Najveća je iznosila 17. Održavao je Herison Barns domaće u igri, ali nije mogao sam, dok mu se nije pridružio Badi Hild.

U nastavku, ispostavilo se da je Denver skupo koštalo to što Nikola Jokić nikako nije uspevao da pronađe svoj ritam i pomogne svom timu vrednom poenima. Tako je do pred sam kraj meča sakupio svega 4 poena, uz sve promašene šuteve za tri.

Domaći su se vratili pred sam kraj meča kada su uz dve trojke i polaganje Badija Hilda došli do izjednačenja, prvog od početka meča. Džamal Mari je imao priliku da reši meč, ali se otišlo u produžetak. Tamo su se Kingsi bolje snašli i rešili meč u svoju korist.

Bogdanović je upisao 10 poena, 4 asistencije i 5 skokova, Bjelica je takođe imao 10 poena, uz 12 skokova i 5 asistencija. Nikola Jokić nije imao svoje poentersko veče. Postigao je 7 poena, uz 10 skokova i 6 asistencija.

Džejms Harden je Atlanti dao 60 poena, Hjuston je brojao do 158, na kraju je bilo 47 razlike. "Brada" je postao tek treći čovek u poslednjih 25 godina koji je ubacio 60 poena za tri četverine, pre njega su to uradili Klej Tompson i Kobi Brajant. Ovo je četvrti put da u karijeri stigne do 60 poena, isto je uradio i Džordan. Ispred njih dvojice su Brajant sa osam i Vilt Čembrlen koji je neverovatnih 32 puta išao na 60+.

Međutim, niko to nije uradio sa manje šuteva od Hardena, ubacio je 16 od 24, 8 trojki iz 14 pokušaja.

NBA:

Sakramento - Denver 100:97 (produžetak) Filadelfija - Indijana 119:116 Milvoki - Šarlot 137:96 Hjuston - Atlanta 158:111

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.