PARTIZAN ČEKA RITAS ZA OVERU TOP 16: Važan meč za crno-bele iz mnogo razloga, a osveta je jedan od njih!
Stefan Birčević očekuje dobru utakmicu i pobedu, Foto: Adria Media TV

Fali samo korak

PARTIZAN ČEKA RITAS ZA OVERU TOP 16: Važan meč za crno-bele iz mnogo razloga, a osveta je jedan od njih!

Litvanci su stari dužnici crno-belih od prošle sezone s obzirom da su ih tada sprečili da se plasiraju u četvrtfinale Evrokupa

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Košarkaši Partizana Stefan Birčević i Rade Zagorac istakli su da je utakmica protiv Ritasa u 8. kolu Evrokupa važna za plasman u drugu fazu takmičenja.

- Važna nam je ova utakmica, jer nam ona znači prolazak u sledeću rundu. Tom pobedom bismo osigurali drugo mesto. Znamo šta nas čeka, igrali smo protiv njih možda ružnu utakmicu, ali dobru za nas, gde smo u Litvaniji došli do pobede - rekao je Birčević novinarima na otvorenom treningu u Štark areni.

Birčević je pozvao navijače da podrže crno-bele na isti način na koji su to uradili na večitom derbiju u nedelju.

- Nadam se da ćemo sutra imati podršku kao i u derbiju i nadam se da ćemo sa istom energijom da uđemo u meč - kazao je on.

Navodi da ima iscrpljenosti u ekipi posle meča sa večitim rivalom, ali da to ne može da bude opravdanje, jer su, kako kaže, imali vremena da se pripreme za Ritas.

Susret s litvanskim timom biće prilika da izabranici Andree Trinkijerija overe plasman u Top 16, posle dve propuštene prilike u mečevima protiv Venecije i Tofaša.

- Nema pritiska. Imamo 5-2 u Evrokupu, mislim da ne smemo da budemo nezadovoljni. Ovo je jedna utakmica kod kuće, gde treba da pokažemo zašto imamo taj skor i da dođemo do šeste pobede - zaključio je Birčević.

Rade Zagorac o važnosti meča protiv Virtusa
Rade Zagorac o važnosti meča protiv Virtusafoto: Starsport©

Njegov saigrač Rade Zagorac smatra da je meč protiv litvanske ekipe važan iz više razloga.

- Iz godine u godine kakav god roster da imaju, oni su po pravilu nezgodna ekipa. Posle nekoliko godina pobedili smo ih na gostovanju. Utakmica je važna za nas iz više razloga. Prvo što se naslanja na derbi, koji smo odigrali dobro i gde smo pobedili, a drugo što može da bude kvalifikaciona utakmica za nas, iako imamo prilično dobar skor u ovom trenutku. Mislim da nam eventulana pobeda može da donese mnogo toga - rekao je Zagorac.

Meč između Partizana i Ritasa igra se sutra od 20 sati u Štark areni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.